Tusinder gør oprør mod lykkepille-læger

nationens! Elsebeth H har samlet imponerende 3,665 støtter til sin sag om psykofarmaka. Hun mener at alt for mange danskere får lykkepiller

Mere end 400.000 danskere skal spise lykkepiller, mener lægerne. Men hvad mener du? (Foto: Polfoto)
Mere end 400.000 danskere skal spise lykkepiller, mener lægerne. Men hvad mener du? (Foto: Polfoto)

Det er ikke nogen nyhed, at mange danske læger mener, at danskerne har brug for lykkepiller. Helt præcist var 462,476 nemlig på lykkepiller i 2010 - 200.000 flere end i 1999 - og fra 2009 til 2010 kom mere end 25.000 flere danskere på antidepressiver.

Nej, det nye er, at oprøret mod de læger, der udskriver lykkepiller, på kort tid har samlet flere tusinde danskere. Elsebeth Halckendorff oprettede sin sag 'Fuld belysning af skadevirkning af psykofarmaka' d. 1. januar, og kan i dag konstatere at hele 3,600 har støttet hende.

Du kan også støtte sagen - klik her

- Det er jeg meget glad, for lægerne udskriver jo bare de her piller for et godt ord, uden at vide noget om skadevirkninger og bivirkninger, siger Elsebeth, der selv fik udskrevet lykkepiller og stillet diagnosen depression, da hun henvendte sig til sin læge med svedeture og rysten på hænderne.

- Men det viste sig at være en hjertesygdom - begge hjerteklapper i venstre side af hjertet, var holdt op med at fungere hos mig. Det er det, der kaldes hjertesvigt - og han havde givet mig lykkepiller - ha, siger en vred Elsebeth, der siden den oplevelse har brugt meget tid på at læse om lykkepiller og skadevirkninger.

- Det er bevist, at man få en lobotomi - altså et kemisk hvidt snit - ved at spise de piller, og det er bevist at pillerne får hjernen til at skrumpe.

Voksne mennesker får ødelagt hjernen
- I på Ekstra Bladet har jo også afsløret, at pillerne kan skade gravide og deres fostre - det var der heller ingen, der havde fået at vide - nu må turen være kommet til, at skadevirkninger på voksne bliver trukket frem i lyset, så ikke flere mennesker skal lide med en ødelagt hjerne, siger Elsebeth, der har prøvet at råbe formanden for de praktiserende læger op.

- Men jeg får ikke noget svar.

Hvis du også mener, at der skal mere fokus på skadevirkningerne ved psykofarmaka, så støt Elsebeths sag her. Når der er 5000 der støtter sagen skriver vi om det igen.

Elsebeths mål er at få mere oplysning til patienter og læger om skadevirkningerne ved psykofarmaka, ligesom hun vil have, at læger bliver mere grundige når de udskriver eller fornyer recepter på lykkepiller.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter