Piskesmældsskadet lastede 600 liter sprit

Svenske skatteborgere i chok over en kvinde på sygedagpenge, der er blevet afsløret i at laste 600 liter alkohol ind i en bil

I England mener arbejdsministeriet, at hver tredje person, der modtager offentligt hjælp pga af sygdom, godt kunne arbejde. Hvad mener du? (Foto: Colourbox)
I England mener arbejdsministeriet, at hver tredje person, der modtager offentligt hjælp pga af sygdom, godt kunne arbejde. Hvad mener du? (Foto: Colourbox)

Da færgen fra Tyskland lagde til i Helsingborg forleden, stod folk fra den svenske Försäkringskassan parat til at kontrollere passagerne. I stil med med kontroller danske Skat og Arbejdsdirektorat laver i Kastrup, var formålet at afsløre snyd med sociale ydelser. Og mere end 30 personer viste sig at snyde med sygeydelse, aktiveringstøtte og den særlige svenske 'løn til forældre med syge børn'.

Ku' løfte trods piskesmæld
Det skriver dn.se, der især hæfter sig ved en kvinde, der har fået erstatning for sin piskesmældsskade, men som alligevel - sammen med en anden rygskadet person - kunne laste 600 liter spiritus ind og siden ud af deres minibus.

Snydt for 28 milliarder
Også i England raser debatten om folk, der selv om de modtager sygedagpenge - eller såkaldt Incapacity Benefit - godt kunne arbejde. En undersøgelse fra Arbejds- og Pensionsafdelingen under Indenrigsministeriet viser at 37 procent af de ca. 1,5 million mennesker, der får udbetalt ydelse fordi de er for syge til at arbejde, godt kunne passe et job.

Arbejdsminister Chris Grayling siger til The Sun, at tallene viser at der er fornuft i at gå samtlige sager igennem:

- Skatteborgerne betalte 90 milliarder kroner i sygedagpenge/førtidspension sidste år - det her viser, at 28 milliarder er udbetalt uden grund.

I Danmark er der ca 68.000, der får sygedagpenge og 247.000 der får førtidspension. Hvad siger de - eller du, hvis en af dem er dig - til den klapjagt der foregår i landene omkring os?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i nationen!
Seneste i nationen!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen