Raser over finanspagt: Landsforrædere!

Der bliver talt med store bogstaver omkring folketingets deltagelse i EUs finanspagt uden folkeafstemning. Kun syv procent mener det er ok

Afstemningsresultatet fra nationen! stemmer ikke overens med justitsministeriets gennemgang af grundloven
Afstemningsresultatet fra nationen! stemmer ikke overens med justitsministeriets gennemgang af grundloven

Nationen!s afstemning om finanspagten har haft 5000 deltagere. Heraf mener de 4400 at vi burde have en folkeafstemning om finanspagten - 90,9 procent mener således at vi afgiver suverænitet - helt i modstrid med justitsministeret, der i en rapport på 28 sider afviser, at man behøver at tage grundloven med før pagten vedtages.
Det har affødt flere tusind rasende kommentarer, heraf 590 alene på 'Finanspagt: Helle vender demokratiet ryggen'.
Og flere mener, statsministeren nu skal lytte til folket - som med betalingsringen:
- Helle lytter til folket! Sådan stod hun og sagde da det gjaldt betalingsringen, men der vidste hun også godt at hun nok ville miste så mange stemmer at hun ikke kunne tælle til "halv-fims" efter næste valg...Gad vide hvor dumme hun egentlig regner danskerne for? BEFOLKNINGEN SIGER AFSTEMNING, SÅ LYT VENLIGST!!!, skriver Steffen P.

Hvorfor skal vi hjælpe Euro?
- Finanspagten søges mest skabt for, at aftalen skal beskytte m.v. den fælles EU-mønt, EURO! Når danskerne har SAGT NEJ TIL EURO, burde det ALENE begrunde en folke-afstemning om danskerne`s deltagelse i Finanspagt, eller ej! Til ovenstående skal bl.a. lægges, at Danmark kan få bøde-straf af EU, såfremt vi ikke kan overholde regler-, eller aftaler, om økonomi, alt sammen tekst, der er skrevet ind i Finanspagten!, skriver Johnny L.
Hubert C. mener vi allerede har sagt nej. Tre gange:
- Jeg antog når damen lyttede til befolkningens massive indsigelser omkring den forhadte betalingsring, ville damens demokratiske indsigt tilsige, at den danske befolkning ligeledes blev hørt angående Finanspagten. Befolkningen har stemt nej 3 gange til Euroen! Det burde være forståeligt selv for Burhøns, skriver han.
Danmark har på intet tidspunkt behøvet at tilslutte sig pagten, da vi ikke er en del af Euroen. Folketinget ønsker at gøre det, for at sikre Danmark indflydelse. England og Tjekkiet deltager ikke i pagten.

Dansk forår
- Er der virkeligt ingen der har hørt tale om det muslimske forår? Åbenbart ikke, vi Dansker, vi sidder her ved tastaturet og udbreder vores vrede - skulle vi ikke prøve med et Dansk forår? Måske kunne vi håbe på et omvalg, da vi modstandere af hvad HTS foretager sig, er i et absolut flertal og et flertal (hvis det er stort nok), kan ifølge grundloven forlange omvalg..., skriver Thor D.
Og han er ikke den eneste, der vil på gaderne:
- Men: Et hjertesuk: I 1972,demonstrerede danskerne på livet løs,er vi blevet så dovne at vi ikke gider gå på barrikaderne, for en god sag mere? Trist!, skriver Johnny M.
Med finanspagten må landene ikke have årlige underskud på mere end 0,5 pct. af BNP. Finanspagtens indhold skal skrives ind i de enkelte landes forfatninger eller lignende bindende lovgivninger.
Danmark kan ikke umiddelbart modtage bøder for ikke at overholde finanspagten som traktatindholdet lyder nu - det afhænger af hvad vi skriver ind i vores egen lovgivning. Helle Thorning-Schmidt har tidligere erklæret, at vi gerne ville være med i et bøde-system.

Læs også: Helle T: Danmark betaler gerne pagt-bøder

Ingen følelse for Danmark
- Helle Thorning har absolut ingen følelse overfor det danske folk - hun er EU. Mens der bakses rundt og harceleres over betalingsringen - lusker hun det her ind ad bagdøren. Smart. Egentligt utroligt, at 1 person kan dikterere hvad 5 mill skal mene, tro og gøre - og så slippe godt fra det ?, skriver Tina B.
Brian L. stemmer aldrig mere på S:
- Jeg er dybt skuffet over dig og de røde. Jeg var så stolt og glad over i kom til magten. Men det er slut nu med det ene løftebrud efter det andet.og så ovenikøbet en underskrift til pagten i EU uden en folkeafstemning. Hva fa'en bilder i jer ind. Du kan være ganske sikker på at hvis den underskrift bliver til virkelighed, så er det sidste gang jeg nogensinde sætter kryds ved jer. Det er et løfte jeg kan holde.!!! Og må i ved næste valg forsvinde fuldstændig fra Christiansborg... :-(, skriver han.

Ligesom Anders Fogh
Allan H. er enig:
- I HTS øjne er vi allerede fuldgyldigt medlem af EU. At danskerne ønsker noget andet er hun ligeglad med. Bare hun kan få en tjans i Europa-imperiet, så kan vi alle rende hende et vist sted. Nøjagtigt ligesom AFR gjorde. Chef for NATO = sælg lidt af DK, skriver han.
- HTS er ikke sat i verden for at gøre Danmark det godt. Hun har et højere mål - et forenet Europa! Danmark er en provins befolket af bønder. Helle har højere ambitioner. Hun skal være en fast del af den europæiske elite - langt hævet over smålige nationale problemer, skriver Anders J.
Jesper F. råber vagt i gevær:
- Klar til kamp mod landsforræderi, skriver han.

Ikke kun Helle T
John P. gør opmærksom på, at Helle T ikke er alene:
- Det er ikke kun Helle & co., der er tilfredse med løsningen fra EU, det gælder såmænd også Venstre, Konservative, Radikale og sågar SF. Vi har for længst indgået en aftale, hvor kronen binder sig fast på euroen, og det var med bredt flertal i folketinget. Så: kom nu på banen med en anstændig snak om det reelle politiske spil, der kører, skriver han.
Og AK tager igen fat i betalingsringen, der angiveligt faldt fordi regeringen lyttede til 'folket':
- Utroligt så hurtigt HT's trang til at lytte til vælgerne forsvandt, skriver han.

Lever danske politikere i folketinget i en anden verden end befolkningen? Eller er de bare klogere og mere veloplyste og tager de komplicerede beslutninger for os?

1 af 2 
2 af 2 Afstemningsresultatet fra nationen! stemmer ikke overens med justitsministeriets gennemgang af grundloven
0 kommentarer
Vis kommentarer