Nationaliser bankerne nu

Bankerne har fået hjælpepakker i massevis. Men har danskerne fået noget tilgengæld? Nationaliser dem, kræver Andreas Nielsen fra Aarhus

Skal Danske Bank være danskernes egen? Det mener en læserbrevsskribent(foto: Polfoto)
Skal Danske Bank være danskernes egen? Det mener en læserbrevsskribent(foto: Polfoto)

- Hvem troede, at man kunne opnå et anstændigt samspil mellem finanskapitalen og samfundet ved at fodre bankerne med den ene multimilliard-pakke efter den anden betalt af lønmodtagerne og resten af samfundet? ’Bankpakkerne’ skulle råde bod på, at selvsamme banker havde overspillet deres kortsigtede grådighed og nu kunne rive tusinder af husejere og arbejdspladser med sig i faldet. Med andre ord – de fik deres vilje om atter flere milliarder ved at sætte sig på deres egne ofre som gidsler. En succesfuld pengeafpresning mod et helt samfund. Politikerne blev hunderædde, krøb i skjul og hasteforhandlede overførselen af samfundets milliarder til aktieejerne og bankdirektørerne, skriver Andreas Nielsen fra Aarhus i et læserbrev til Ekstra Bladet.

Pengeafpresning
Andreas Nielsen kalder det pengeafpresning at give bankpakker. Men han mener, vi har ret til noget tilgengæld.
- Men hvorfor ikke, i stedet, vælge det eneste fornuftige: at samfundet overtager bankerne! Dermed kunne man indrette holdbare og anstændige vilkår for finansiering til stor glæde for hele befolkningen! At et sådant behov er indlysende nødvendigt at gennemføre, understreges igen af, at bankdirektørerne ublu og skamløst endnu en gang bevilger sig selv og hinanden million-forbedringer i løn, mens deres egne lønslaver skal nøjes med mindre end intet!, skriver altså Andreas Nielsen.

Burde bankerne overtages af staten?

0 kommentarer
Vis kommentarer