Finanspagt: Thorning vender demokratiet ryggen

Det er diktatorisk opførsel at nægte befolkningen en fokeafsteming om finanspagten, mener Bo Andersen fra Esbjerg.
Underskriften er for evigt, understreger han

- Eksisterer der noget mere demokratisk end en folkeafstemning? Eller, er der noget mere diktatorisk end at nægte befolkningen en folkeafstemning, når et stort flertal ønsker en sådan vedr. Finanspagten? Regeringens jurister har afgjort, at der ikke afgives dansk suverænitet, når Helle Thorning sætter sin underskrift på Finanspagten. Hvis ikke det er at afgive suverænitet, når Danmarks stats-minister afgiver ansvaret til EU vedr. dansk indenrigs-økonomiske politik, så ved jeg ikke hvad, skriver Bo Andersen i et læserbrev til Ekstra Bladet.

Læs også: Finanspagten er en kæmpe betalingsring

Dansk økonomi=EU
Bo Andersen bemærker, at finanspagten vil betyde meget store indgreb i det danske folketings muligheder for at styre økonomien.
- Med Helles underskrift vil 99 pct. af dansk økonomiske politik blive styret fra EU. Og dermed vores selvbestemmelse. Helle Thorning-Schmidt påstår, at hun repræsenterer det repræsentative demokrati, så kan det vel kun tolkes derhen, at når hun nægter en folkeafstemning, så modsiger hun sig selv. Det er en underskrift som aldrig kan tilbagekaldes - når først den er afsat er det for evigt. En statsminister er ansat og får løn for, at varetage danskernes ve og vel og ikke for at støtte EU’s diktatoriske og hensynsløse kapitalistiske interesser. Eller sagt på almindeligt dansk: De store europæiske bankers profit, skriver han.

Læs også: Helle T: Danmark betaler gerne pagt-bøde

Er Helle nyliberal?
- Jeg troede faktisk, at Helle var socialdemokrat og ikke nyliberalistisk. Men der venter måske en toppost i EU efter hendes underskrift? Den 1. marts 2012 vil blive skammens dag, a la d. 9. april 1940, hvis Helle underskriver. Et stort flertal af befolkningen ønsker en folkeafstemning. Hvordan kan du, Helle Thorning vende ryggen til demokratiet?, skriver altså Bo Andersen.

Opfører Helle Thorning-Schmidt sig udemokratisk ved ikke at sende finanspagten til folkeafstemning?

0 kommentarer
Vis kommentarer