Underdanmark saboterede betalingsringen

Det var Ekstra Bladet og BTs skyld, at betalingsringen ikke blev til noget. Og i den grad deres læseres, hævder Nis Rasmussen fra Hundested

Ekstra Bladet afprøvede de offentlige transportmidler versus bilkørsel til arbejde. Bilkørsel var langt hurtigere. Er det EBs skyld at ringen ikke blev til noget?(foto: EB)
Ekstra Bladet afprøvede de offentlige transportmidler versus bilkørsel til arbejde. Bilkørsel var langt hurtigere. Er det EBs skyld at ringen ikke blev til noget?(foto: EB)

- Så røg den betalingsring. Desværre. En vankelmodig regering i indre splid, en frådende smudspresse og såkaldt agtværdige borgerlige aviser, socialdemokratiske omegnsborgmestre samt et utal af eksperter gjorde udslaget. Ekstra Bladet og B.T., Underdanmarks to hoforganer forsøgte – via skræmmekampagner og populistisk leflen for enhver bilists ret til at køre hvor som helst, når som helst og dermed forurene og fylde på trange veje til og fra hovedstaden – at sabotere et ellers fornuftigt tiltag, skriver Nis Rasmussen fra Hundested i et læserbrev til Ekstra Bladet.

Galskab
- Man sporede ind i mellem en næsten 'Erhard Jakobsensk galskab' i argumentationen! En seriøs og ansvarlig presse havde naturligvis forholdt sig til de massive trængselsproblemer København lider under, på hverdage. Derfor var en betalingsring under en eller anden form en bitter nødvendighed. Den skulle have været trumfet igennem. Når bilisterne ikke ville æde guleroden, var pisken det eneste alternativ. Den slags gør ondt, den slags koster. Men sådan er det, når der skal ændres radikalt (fik du den, Vestager?) på indgroede bilistvaner, fortsætter han.

Selv ude om det
Og selvom BT og Ekstra Bladet er skurke i Nis Rasmussens version, er regeringen selv ude om det:
- Desværre viste regeringen sig ikke sin opgave voksen. Desværre lod den sig intimidere af både egne modstandere, presse, opposition, omegnsborgmestre og alle andre, der mente, det nærmest var et brud på menneskerettighederne at skulle betale for at passere ringen. At smide et lille milliardbeløb i nakken på den kollektive trafik vil næppe få bilistegoisterne til at tage tog eller bus. Der skal efter alt at dømme hårdere midler til. Skarp lud til skurvede hoveder! Som f.eks. en betalingsring! Som tingene ligger nu med betalingsringen puttet i syltekrukken, har det lange udsigter, og det er faktisk synd for københavnerne og alle os andre, skriver han.

Er det pressens skyld, at betalingsringen ikke blev til noget? Eller ligger problemet i regeringen?

0 kommentarer
Vis kommentarer