Finanspagten er en kæmpe betalingsring

Fra rød til blå blok: Nationen! raser over manglende mulighed for at stemme om Finanspagten. De føler sig snydt og sammenligner med betalingsringen

Danmark har formandsposten i EU og kan nu vedtage Finanspagten uden folkeafstemning. Vi afgiver ikke suverænitet, siger juristerne. Nationen! er ikke enig(foto: Polfoto)
Danmark har formandsposten i EU og kan nu vedtage Finanspagten uden folkeafstemning. Vi afgiver ikke suverænitet, siger juristerne. Nationen! er ikke enig(foto: Polfoto)

- Det er jo bare en kæmpe betalingsring....så mon ikke de siger nej på Danmarks vegne? Nåee nej, der har Danmark og danskerne sgu ikke noget at skulle have sagt! , skrev Poul M i går overpå meddelelsen om, at Justistministeriets jurister har afgjort, at finanspagten ikke kommer til folkeafstemning, men kan vedtages af et bredt flertal i folketinget.
Også Allen H. sammenligner med betalingsringen:
- Pudsigt At HTS påstår at hun lytter til den massive kritik af betalingsringen, men finanspagten, som der er endnu mere modstand imod, vil hun ikke lytte til, skriver han.
Tre partier er imod: Enhedslisten, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. De kræver stadig folkeafstemning.
- Konklusionen har reelt været skrevet på forhånd. Nu ser vi frem til, at jurister uden for Justitsministeriet kommer med deres holdning til dette vigtige spørgsmål, siger Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Læs også: Nej-partier kræver folkeafstemning


Jeg er målløs
- Jeg er målløs . . .Det skal der ikke stemmes om ? Kan godt være der ikke er juridisk baggrund for at -skulle- sende den til afstemning, men hvis hvem der end bestemmer når det er aktuelt ikke sender dette op til folket. . . Ja så viser det mig bare hvor lidt respekt det danske folk får fra Christiansborg og dræber det sidste spinkle håb jeg har for demokratiet . . .Jeg håber så sandelig at finanspagten kommer til afstemning, ellers tror jeg sgu ikke jeg stemmer på noget som helst igen . . . . , skriver Oscar G.

Læs også: Finanspagt: Den behøver du ikke stemme om

Sælger ud
Når der ikke skal stemmes om finanspagten, er det fordi, danmark ikke afgiver suverænitet, siger justistsministeriets jurister. Du kan læse deres forklaring her
- Der kan ikke herske tvivl om at vi afgiver suverænitet hvis vi kan idømmes bøder af EU, hvis det senere viser sig at vi har afgivet suverænitet og vores politikere har underskrevet en finanspagt så må dette under alle omstændigheder udløse en rigsretssag på de pågældende politikere så de kan stå til ansvar for deres handlinger, det er rigtigt at vi har valgt dem i folketinget til at tage beslutninger i vores sted, men ikke omkring grundloven i tilfælde ved afgivelse af suverænitet. Statsministeren siger at de lytter til folket, uha da for en udtalelse fra en der ikke vil lade folket bestemme i så vigtige spørgsmål, skriver Knud D.

Suverænitet?
Jens Jørgen mener, man burde spørge folket:
- hvordan man end fortolker bestemmelser og grundlovens artikel om suverænitetsafgivelse: Efter mine begreber ER der tale om suverænitetsafgivelse. Men uanset hvad, så er det eneste demokratisk rigtige da at spørge befolkningen. Men se hvor bange de euopæiske politikere er for befolkningerne. Se hvor ideologisk blinde de er blevet. Hvorfor stiller disse politikere sig selv det spørgsmål, om en sådan union kan fungere med så forskellige lande med så store befolkningsgrupper, som er modstandere af projektet? Den eneste forklaring er, at de er optændt af en fiks idé, at grækerne ikke må gå ud af euroen og devaluere. Euroen skal holdes med djævelens vold og magt, Blændværket skal fortsætte. Midt i EU´s værste finanskrise kommer der stadig en lind strøm af EU direktiver, at fiskehandlere skal kunne latin, og kønskvoteringer i virksomhedsbestyrelser. Hvad er det dog for en galskab? De eneste, som forsvarer det system er de mennesker, som tjener systemet og tjener 6 cifrede beløb i kroner om måneden.

Er finanspagten den nye betalingsring? Og er det udemokratisk ikke at lade vælgerne stemme om pagten?

0 kommentarer
Vis kommentarer