Fjern afgifter på benzin: Literpris 6 kroner

Hver gang du poster for 500 kroner oktan 95 i din bil, poster du oså ca 330 kr. ned i den bundløse statskasse, skriver K.W. Hansen i et læserbrev til Ekstra Bladet

Det er statskassen, der profiterer, hver gang du fylder benzin på bilen, skriver K.W. Hansen. Foto: Ole Lind/Polfoto
Det er statskassen, der profiterer, hver gang du fylder benzin på bilen, skriver K.W. Hansen. Foto: Ole Lind/Polfoto

- Benzin- og oliepriserne stiger igen kraftigt, og igen står en skæv socialdemokrat frem og fremturer med, at stigningerne skyldes uro i mellemøsten og høj vækst i Kina. Ikke et ord om, at det er den danske stat, der lukrerer på den uundværlige benzin og fyringsolie. lyder indledningen på K.W. Hansens læserbrev.

2/3 dele går til moms
2/3-dele går til moms, afgifter og skat. Literprisen på oktan 95 svinger i dag den 17. februar fra kr. 13,01-13,30, så hver gang du poster for 500 kroner oktan 95 i din bil, poster du også ca. 330 kroner ned i den bundløse statskasse.

Det haster med prisloft
- Det samme med fyringsolie, hvor literprisen i dag 17. februar er kr. 11,69. Når du fylder 1000 liter fyringsolie i tanken til 11.690 kroner, fylder du ca. 7.500 kroner ned i statskassen.

- Nu er statskassen ganske vist os alle sammen, men det er jo desværre de folkevalgte, mange af dem udvalgt forkert, der sidder suverænt og afgør, hvad vores penge skal bruges til. Og det synes jeg ikke, de slipper specielt godt fra. Derfor går jeg ind for DFs forslag om, at der bliver sat prisloft på benzin og fyringsolie. Og det haster!, skriver han.
Du kan se mere om hvordan prisen på benzin er sat sammen her, hos FDM

Hvad mener du? Skal der prisloft over benzin og fyringsolie? Og burde man droppe afgifterne?

0 kommentarer
Vis kommentarer