Handicappede græd over købesexforbud

Jørgen Lyngbye, Professor, dr. med , mener et forbud mod købesex til handicappede vil være en katastrofe. Læs her hvorfor

- Jeg fik, efter Socialdemokratiets vedtagelse i 2009 om at forbyde købesex, henvendelse fra fortvivlede handikappede. Købesex til handikappede blev indført af den socialdemokratiske regering i 1990’erne og har været en kæmpesucces. Det er derfor helt uforståeligt, at Rasmus Horn Langhoff (S) vil fjerne denne mulighed, som beskrevet i Ekstra Bladet for et par dage siden. Efter opfordring af en gruppe handikappede har jeg i de sidste par år gennemført en omfattende sociologisk undersøgelse af sexarbejdernes forhold, med særligt henblik på de handikappede. Disse kontakter har en enorm, ja livsvigtig, positiv betydning for de handikappede, som her kan få et kærligt klem. De omfattende interviews af frivillige sexarbejdere, både på massageklinikker og udenfor, viste en massiv modstand mod forbud mod købesex, skriver Jørgen Lyngbye, Professor, dr. med , i et læserbrev til Ekstra Bladet.

Sverige en fiasko
- Min undersøgelse af forholdene i Sverige, der har haft forbud i en årrække, viste, trods svenske myndigheders skønmaling, at forbuddet i Sverige har været en fiasko med de prostituerede, modsat her, i kløerne på groft kriminelle og med risiko for HIV pga. pres for ubeskyttet sex. Kun rige finansmænd og lign. har haft gavn af forbuddet med rigelig tilgang af ’kærester’. Det er måske sådanne forhold Rasmus Horn Langhoff i sin totalt manglende indsigt ønsker i Danmark. Forbuddet er dybt moraliserende og grunder ikke i sund fornuft. Det er ikke muligt at afskaffe prostitution ved forbud, der vil forværre sexarbejdernes forhold og skade svage grupper som handikappede. Flere grædende handikappede mødte op hos mig efter at Langhoffs udtalelser var blevet kendt, slutter altså Jørgen Lyngbye, Professor, dr. med, sit læserbrev.

Er et forbud mod købesex til handicappede 'dybt moraliserende'?