Endelig slipper vi for rygernes diktatur

Nationen! er oppe og køre over regeringens seneste udspil til ny rygelov. Hvad skal den til for? Andre glæder sig

- Total tåbeligt at de vil ha os til at leve 2½ år længere, de tænker slet ikke på at jo før vi sætter træskoene jo flere penge sparer de i folkepension. Det har jo slet ingen mening i disse sparetider. Sorry, hvis jeg er lidt ironisk, skriver Sven-Erik C i en kommentar til artiklen: Thorning varsler nye regler for uddannelse.
Her lægger Helle Thorning op til en udbygning af rygeloven, så den også omfatter uddannelsesinstitutionerne.
Her er de seks punkter, hvor regeringen vil skærpe reglerne.

Dobler bøderne
Aldersgrænsen for rygning på uddannelsesinstitutioner hæves fra 16 til 18 år og der skal være totalt rygeforbud både indendørs og udendørs for børn og unge på børneinstitutioner, skoler, efterskoler, ungdomsuddannelser og døgninstitutioner. Udendørs rygning på uddannelsesinstitutioner er kun for unge over 18 år og kriminalforsorgen skal have mulighed for at forbyde rygning i opholdsrum, der anvendes af indsatte som besøgsrum.
Der skal også være forbud mod at ryge i arbejdslokaliteter, der alene tjener som arbejdsplads for én person ad gangen og så skal bøderne fordobles for overtrædelser af loven. Første bøde bliver på 4000 kroner, anden gang 10.000 kroner og tredje gang skal der graves dybt i lommen - det vil nemlig koste 20.000 kroner hvis nogen får lov at ryge på en arbejdsplads udenfor rygekabinerne.

Barnepigementalitet
Venstre er imod stramningerne og venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde, kalder det »barnepigementalitet«, når regeringen vil forbyde udendørs rygning ved uddannelsesinstitutioner.
- Det er da paradoksalt, at man på den ene side gerne vil have selvejende institutioner, men på den anden side siger til dem, at de ikke må administrere, hvad der sker udendørs på deres egen matrikel, siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Læs også: Rygere: Nicorette er bag rygeforbud

- Har de ikke andet at lave der inde.. Mikropartikler kommer fra diesel køretøjer, brændeovne, oliefyr og en ganske lille mængde af dem i lungerne giver lungekræft, og et andet fænomen over 2000 prøve sprængninger med atomvåben Three Mile Island nedsmeltning, Windscale brand i brændsel, Tjernobyl nedsmeltning, Fucushima 3 reaktor nedsmeltninger og udslip af Plutonium. Brand i et Fransk atomkraft værk . Giv bare rygningen skylden, jeg nyder mine smøger for det er vand i forhold til de andre ting...., skriver Daniel H.
- Så blev atomkraft lige brugt som en dårlig undskyldning for at ryge. Det viser bare at rygere griber en hver mulighed for, at give alt andet end deres rygning, skylden for de mange sygdomme der følger, skriver Frederik Y.

Rygernes diktatur
- Jeg synes da ikke at ikke rygerne er hysteriske. Vi vil bare gerne slippe for at blive udsat for jeres røg. Det der med at rygere er hensynsfulde passer simpelthen ikke. Prøv og tage med noget offentligt transport og bemærk hvordan rygere kun kan komme 1½ skridt ud af toget før de skal tænde sig en smøg. Bemærk hvordan de samler sig lige uden for dørene på offentlige bygninger. Bemærk hvordan de kræver at folk skal arbejde i deres røg så de kan ryge på resturanter. Nej tak for at vi er sluppet ud af rygernes diktatur hvor flertallet var tvunget til at udholde mindretallets røg, skriver Kun B.

Er du tilfreds med oplægget til ny rygelov? Eller er det barnepigementalitet?

0 kommentarer
Vis kommentarer