Kriminelle 14-årige slipper for bøder

Regeringen har omgjort den tidligere regerings beslutning om at sænke den kriminelle lavalder. Per 1. marts bliver den sat op til 15 år. Bøder til 14-årige falder bort

Den 1. marts hæver regeringen den kriminelle lavalder til 15 år, og så eftergives straffen for 201 unge.
De der var 14 år på gerningstidspunktet, slipper fra straf såsom tilsyn hos Kriminalforsorgen eller samfundstjeneste. Samtidig kan 244 14-årige slippe for bøde, hvis de venter med at betale.
Venstres retspolitiske ordfører Karsten Lauritzen er rasende:
- De knap 500 14-årige, som har været inde i retssystemet, får nu at vide: Voldtægt? Det er ligegyldigt, hvis du er under 15 år. Du har fået en bøde? Den eftergiver vi. Regeringen sender et meget uheldigt budskab ved at hæve den kriminelle lavalder, siger han til Berlingske.

Ungdomssanktion
Men de kriminelle 14-årige lukkes ikke bare ud. Socialdemokratiets retsordfører Ole Hækkerup siger, at en 14-årig, der begår grov kriminalitet, fremover kommer i sikret institution eller møder tilsvarende hård sanktion.
- Karsten Lauritzen lader som om, at en 14-årig, der begår voldtægt slipper for straf. Så kan han sige: Se, de røde tillader flere voldtægter. Men han ved godt, at det er løgn, og det må du hjertens gerne citere mig for, siger Ole Hækkerup.
Han understreger samtidig af den tidligere ordning, hvor man kunne straffe 14-årige direkte, ikke har haft nogen somhelst effekt på mængden af kriminalitet.

Er det en god ide at sætte den kriminelle lavalder op igen?

0 kommentarer
Vis kommentarer