Danmarksindsamling: En selvgod reklamefest

Kynisk set gav DRs store Danmarksindsamling godt 14 kroner per dansker, ialt 87 millioner. Flere er sure over reklametid for giverne. Og forstår ikke, hvorfor vi samler ind. Overhovedet

DR havde Price Brødrene med helt i front sammen med Medina og Søren Raasted. Og så blev der reklameret for VW og alle de andre, der har givet(foto: epn)
DR havde Price Brødrene med helt i front sammen med Medina og Søren Raasted. Og så blev der reklameret for VW og alle de andre, der har givet(foto: epn)

- Det mest sørgelige var jo næsten at DR agerede som en reklamefest for firmaer der vel ville skabe et godt billed udadtil. Alt under 10000 bliver jo ikke vist på skærmen, skriver Daniel J.
Udover at de givende firmaers navn blev nævnt flere gange undervej, fik især VW godt med reklametid. De havde stillet en bil til rådighed som præmie og den blev beundret og beskrevet til hudløshed af værter og en repræsentant for firmaet, noget der iøvrigt ville have været helt utænkeligt på Danmarks Radio for bare 10 år siden.
- Prøv at lade en reklame ekspert regne ud hvad VWs reklame er værd....og forhold det til de fradragsberettigede sager de har givet. Så er der vist nogen gode millioner i overskud til VW. Og det hele er gjort muligt af tvangsudskrevne licensmidler...Utroligt det er OK at lade et firma sole sig på den måde i DR, skriver Thorbjørn L.

Skattefradrag
- Firmaer giver et bidrag, bliver nævnt både på skrift og tale i landsdækkende TV, trækker beløbet fra i skat = reklameomkostning. Private giver et bidrag til afrikanske børn, samtidig brokker de sig over usle kår for vore egne gamle, syge, handicappede, m.m. Vi har indsamlet 87 mill. så nu ændres gadebilledet nok i de afrikanske lande = flere hvide biler i gadebilledet, flere våben i omløb, flere fattige i slumkvarteret, fordi de står sidst på listen over dem, der skal have hjælp, skriver Hans F.

Ulækkert
- Jeg synes ALLE former for privat indsamling skulle standses og holdes helt væk fra TV shows, hvor der bliver lavet en fest ud af "velgørenhed". Det er så forbandet "amerikansk" og ulækkert at man laver hjælp og solidaritet til en privat sag hvor den enkelte kan købe aflad ved at lade sig underholde og betale lidt for "underholdningen"Bagefter er samvittigheden helt i orden for "man" har jo givet..skriver Allan K.

Hjælp os selv
Majbrit N. mener vi først skulle hjælpe os selv:
- Hjælp vores egne, før vi hjælper andre lande. Hva nytter det at hjælpe ? Det har været sådan længe med sult og sygdom dernede, det har jo ikke ændret sig, og hvad har det hjulpet NU ? Det er 4 år det køre de viste små drenge der sniffede lim, ja men det gjorde de altså også for 4 år siden... INTET ændre sig. Tænk der er mennesker i vores land der næsten ingenting har, jeg er selv en af dem. Jeg sender ikke penge til andre lande, men hjælper hvor jeg kan, lige pt søger jeg selv hjælp så jeg kan få en sten til min afdøde mor på graven.... Syntes bare vi skal stoppe det med hjælp dernede, de får sikkert ikke en skid af de penge, mange af de penge går jo til forskellig løn osv sagde de jo sidste år, så hvor meget får de mon når det kommer til stykket....,skriver hun.

Stolt
- Jeg er stolt over dk sender så mange penge ...men det er ikke nok vi skal sende flere !!!!!!!!!, skriver Johannes V.
Willy A. vil hellere hjælpe lokalt:
- Jeg gav så mine 100 Kr til Hus Forbi's blad og kalender + en skilling til ham der solgte det. Synes mine penge gør mest nytte der, skriver han.

Bør Danmarks Radio lade giverne reklamere så kraftigt for sig selv? Og bliver der kun givet for at lette samvittigheden?