Øv: Ingen lægeerklæring i regnskoven?

En ny lov giver ret til erstatningsferie, men det kræver en lægeerklæring. Men hvad nu hvis der ikke er nogen læger i nærheden, funderer Bjarne R.?

Står man midt i Amazonas og manlger en lægeerklæring er det altid den lokale læge kan hjælpe, mener Bjarne R. (Foto: AP)
Står man midt i Amazonas og manlger en lægeerklæring er det altid den lokale læge kan hjælpe, mener Bjarne R. (Foto: AP)

- Et nyt lovforslag vil ’give erstatningsferie når, der har været tale om at, den ferierende har været udsat for en sygdom’ – undskyld, men udbetales der også sygedagpenge’? Dokumentation på sygdom under ferie skal forelægges i form af en lægeattest. Det er forholdsvis billigt og nemt at, få udstedt en lægeattest i Danmark, skriver nationen!-debattør Bjarne R., men der kan, som han skriver, hurtigt opstå problemer

Ørkenlæger
- I det mere civiliserede udland er, det forholdsvis nemt nok, at gøre sig forståelig, Men kommer man ud hvor ’kragerne vender’ (f.eks. i en regnskov, ørkendestination etc.), bliver det vanskeligt, for ikke at sige næsten umuligt, at forklare en ’såkaldt’ doktor, at man ønsker sig en lægeerklæring/attest på en sygdom, som denne doktor i øvrigt ikke har, en ’kinamands’ chance for, at kende noget til, blandt andet pga. manglende undersøgelses-faciliteter.

Lægeerklæring 'under bordet'
Bestikkelse findes inden for alle genrer. Betaling for en lægeerklæring, ’under bordet’, langt uden for ’lov og ret’ og som kan give en ekstra ferie ved hjemkomsten, giver ingen dårlig nattesøvn. Trods det, at jeg ikke er læge, vil jeg stille følgende diagnose: Loven er dødssyg!?

Har Bjarne R. en pointe i at den nye lov om arstatningferie ved sygdom svigter danskere der opholder sig ekstreme steder i udlandet, eller er det en ligegyldig detalje?

0 kommentarer
Vis kommentarer