Enhedslisten: Letbaner for betalingsring

Enhedslisten byder nu ind med omfattende opgradering af det kollektive trafiknet før og efter indførsel af betalingsringen

den planlagte betalingsring om København(foto: google)
den planlagte betalingsring om København(foto: google)
Følg nationen!

Før betalingsringen skal Københavnerne have flere togvogne i myldretiden på S- og regionaltog, nye busruter til pendlere, hyppigere afgange i den eksisterende metr, et net af supercykelstier i Storkøbenhavn og lavere billetpriser i den offentlige trafik.

Seks letbaner
Når betalingsringen er gennemført vil enhedslisten have et net af seks letbaner, der skal binde hele området sammen.
Sådan lyder det ambitiøse udspil fra enhedslisten, et parti som regeringen er afhængige af, hvis de vil gennemføre betalingsringen.
- Det er vigtigt, at alle i hovedstatsområdet begynder at få konkrete svar på, hvad en betalingsring betyder for dem. Nu har vi cyklet længe nok rundt i nogle overordnede ting, men nu skal vi have kød og blod på tingene, så vi kan komme videre med diskussionen, siger trafikordfører Henning Hyllested (EnL). til Metroexpress idag.

Opgør med bilismen
- Vi skal have et offentligt transport-system, som er en storby værdigt, for det er det ikke i dag. Det kan alle glæde sig til, siger Hyllested, der kalder forslaget for et ‘et ideologisk opgør med privatbilismen’.

Tror du letbaner og billigere offentlig transport gør betalingsringen spiselig for omegnskommunerne? Og har forslaget en chance for at blive til virkeligehed?
Fiduskunst og magistervrøvl