Mobbet: Tør øjnene, politikere

Tonen i folketinget er blevet for grim og ord som 'børnehave', 'krig' og 'mobning' er i spil. Er det så slemt? Og er det TVs skyld?

Opfør jer ordentlig, folketingsmedlemmer, ellers ender det som børnehave. Mogens Lykketoft mener tonen er blevet for hård og vil have ny debatform(foto: Carsten Ingeman/JP)
Opfør jer ordentlig, folketingsmedlemmer, ellers ender det som børnehave. Mogens Lykketoft mener tonen er blevet for hård og vil have ny debatform(foto: Carsten Ingeman/JP)

Folketinget sender direkte digitalt TV fra alle debatter og de åbne møder. Det har de gjort siden 2009 og måske er det ikke nogen god ide.
De rullende kameraer har fremkaldt en »amerikanisering«, hvor der konstant føres valgkamp, siger professor Asbjørn Sonne Nørgaard fra Syddansk Universitet til Berlingske.
Og den Amerikanisering giver sig udslag i barnlig opførsel.

Fjernsynet er på
- Nogle uenigheder bliver dyrket til det ulidelige. Man behøver ikke at gentage, at man er uenig, hver eneste gang man mødes - eller hver eneste gang, der er fjernsyn på, siger Christian Juhl fra Enhedslisten til Politiken.
Johnny L. fra nationen! har et råd:
- Hvis i syntes at de andre mobber, så skulle i nok ikke have valgt at være politikere, men i stedet for ville et job på en småkage fabrik, hvor man sidder ved et transport bånd, og lægger kager i dåser, være mere passende for en flok flæbende amatører som jer, skriver han.
Niels C. synes det er spild af tid:
- Det burde ikke være muligt, der hvor landets love bliver til..Utroligt så mange steder man oplever den umodne form for tilgang til uenigheder, ikke særlig konstruktivt, skriver han.

Ny debatform
Folketingets formand Mogens Lykketoft vil forsøge at ændre debatformen.
- Der er brug for en kulturrevolution, og det er også det, vi i præsidiet faktisk er enige om, at vi skal prøve at understøtte ved at eksperimentere med nogle nye debatformer, siger Mogens Lykketoft.
- I dag virker det som om at vore politikere har en hørelse på niveau med min 4-årige dreng - og en mund på ditto :), skriver Christian H.


Tror du TVs tilstedeværelse gør politikerne mere barnlige? Og hvordan kunne en 'ny debatform' se ud?

0 kommentarer
Vis kommentarer