Herrefolksmentalitet i grænsesag

Danmark fik smæk, da de ville bemande grænserne, hvorfor gælder det samme ikke for Tyskland og Holland, spørger to læsere

Tyskerne agerer arrogang i grænsesagen, mener to nationen!-debattører. Foto:AP
Tyskerne agerer arrogang i grænsesagen, mener to nationen!-debattører. Foto:AP

- Da Danmark indførte ekstra grænsekontrol, fik vi et stort møgfald fra det dominerende EU-Tyskland. Nu gør dette 'herrefolk' nøjagtig det samme ved Polens grænse, og Holland er i færd med samme tiltag - uden kritik, skriver Palle Wøhlk i et læserbrev til Ekstra Bladet og fortsætter:

Øget kriminalitet
- Schengen-aftalen er det største blålys fostret i EU. Nationalstaterne skal selv bestemme, hvem der skal komme ind, og især hvem der skal ud igen. De åbne grænser i EU har kun ført til øget kriminalitet. Altsammen godt hjulpet af Uffe Ellemann og Anders Foghs arbejde for at presse tidligere østlande ind i EU for at pleje eget ego over for bureaukraterne i Bruxelles. Resultatet er hjemmerøverier og drab.

EU-fikseret statsminister
- Danmark har nu formandskabet og bør rette op på denne kæmpe fadæse. Desværre kan vi nok ikke forvente megen hjælp fra vores EU-fikserede statsminister, slutter Palle Wøhlk, som får følgeskab af Lars Aarup, som heller ikke forstår, hvorfor Holland og Tyskland må:

Vi blev svinet til
- Danmark blev svinet til, fordi vi følte, at vi var nødt til at forstærke grænsekontrollen på grund af den stigende kriminalitet udefra. Der var ikke det skældsord fra EU, der var for pænt om os. Men nu må hollænderne også erkende, at de er nødt til at skærpe grænsekontrollen.

- Desværre er Thorning ikke den rette til det, hun vil jo tækkes Merkel i et og alt, men ellers burde Danmark og Holland sammen tage sagen op i EU. Når EU ikke kan stoppe de kriminelle, må vi selv gøre det, slutter Lars Aarup.

Hvad mener du om Tyskland og Hollands ageren i grænsesagen?