Minister træt af løgne om indvandring

Den svenske integrationsminister har lanceret en hjemmeside, der skal dræbe det han kalder halve sandheder og net-myter om indvandrere.

(Screendump fra sr.se)
(Screendump fra sr.se)

- Med sådan en hjemmeside fortsætter de svenske magthavere, politikere og regeringen en yderst ubehagelig situation. Hvad mener regeringen egentlig om borgerne - skal det svenske folk opdrages af regeringen til at mene det regeringen vil? Opdragelse er jo lig med hjernevask.

Sådan skriver netdebatøren Angela på Sveriges Radios hjemmeside, sr.se, og hun er bare en af rigtig mange, der undrer sig over den svenske integrationsminister Erik Ullenhagens lancering af en 'mytedræber'-hjemmeside om indvandringen til Sverige. Radioindslaget 'Regeringens webbsida mot främlingsfientlighet kritiserad' er således det mest kommenterede og det mest aflyttede indslag. Og mange af lytterne mener ligesom Angela, at regeringen skal lade være med fortælle folk, hvad de skal mene.

De 13 myter ministeren vil aflive
Ministeren mener, at der spredes myter og halve sandheder om prisen på og problermerne med indvandring og minoriteter, især på nettet. Her har vi samlet nogle af de mest udbredte myter og fordomme og besvaqrer dem med fakta. Fordomme skal altid imødegås:

Myte 1: Der er gang i en masseindvandring, foregår en masseindvandring og om nogle årtier bliver svenskere til en minoritet i eget land.

Ministerens myte-dræber-svar lyder således:

Påstanden er direkte fejlagtig. I dag er knap 15 procent af befolkningen født i et landet land. Statistisk centralbureau regner med en næsten uændret andel i fremtiden, øgende til 16.5 procent i 2050.

I grunden bygger myten på at personer med udenlandsk baggrund aldrig bliver svenske og at det er et problem, hvis mennesker har en udenlandsk baggrund. Det er også værd at notere at den største gruppe indvandrere i 2010 er hjemvendte svenskere.

Myte 2: De fleste såkaldte flygtninge er i virkeligheden ikke forfulgt

Myte 3: Sverige är på väg att bli ett muslimskt land.

Myte 4: Børn må ikke synge den svenske nationalsang og skoleafslutninger må ikke holdes i kirken.

Myte 5: Skolerne må ikke længere servere svinekød.

Myte 6: Jøderne kontrollerer medier og politik i Sverige, USA og flere andre lande.

Myte 7: Sverige indretter sig efter kvindefjendske traditioner og kulturer.

Myte 8: Indvandringen har ført til mere kriminalitet.

Myte 9: Indvandringen koster Sverige 10-20-30 milliarder hvert år.

Myte 10: Indvandringen fører til løndumpning.

Myte 11: Indvandrerne tager job fra svenskre.

Myte 12: Hvis man stiller spørgsmål om svensk indvandrings- och integrationspolitik, så bliver man stemplet som racist.

Myte 13: Der er et tavst flertal som mener at indvandringspolitikken er en katastrofe.

Du kan se alle ministerens fakta om de forskellige myter her http://www.regeringen.se/sb/d/2279/a/181576

Men hvad mener du? Skal den danske regering kopiere den svenske ide? Og er der nogen af myterne, du som nationen!-medlem også har troet på?