Annonce:
Annonce:

Bilister må leve med manglende snerydning

Vi må revurdere vores politik mht. vinterkørsel og saltning. I Sverige og Norge har de forstået det, mener nationen!-debattør.

Danskerne bør i fremtiden skrue ned forventningerne til den årlige snerydning. (FOTO: Ole Lind/JP)
Danskerne bør i fremtiden skrue ned forventningerne til den årlige snerydning. (FOTO: Ole Lind/JP)
Annonce:
Følg nationen!

- Jeg hørte lige om en kommunes indkøb af tonsvis af salt til udbringning på vinter-/sneglatte veje. Tons af salt, som er skadelig for den omliggende natur og plantesamfund, og ikke mindst en tikkende bombe på vej til vores grundvand, sådan indleder nationen!-debattør Benny S. sit indlæg. Prisen for at holde vejene snefri er for høj for miljøet, mener han.

Annonce:

Se på Norge og Sverige
- Vi har defineret, at vejene skal være ryddede for sne og is, således at vi kan køre lige så vildt/frit som på en tør sommervej. Er vi ikke gået for vidt i hensyntagen til bilisternes køreglæde? Jeg har tilbragt en del ferier i Norge og Sverige i vintersæsonen, og jeg har oplevet, at vejene kun bliver ryddet for de øverste lag af sne. Resten bliver kørt fast – og det kører man på. Folket ved, at det ikke er en offentlig opgave at sørge for, at bilisterne bare kan drøne løs uanset vejret.

Danskere SKAL frem

- Her er det den enkelte bilists opgave/pligt at sørge for, at bilen kan køre sikkert, uanset vejr og vejføre. Altså pigdæk eller snekæder på hjulene, samt en afpasset fart efter vejrforholdene. Bilisterne dér kører roligt og hensynsfuldt ved sne- og isdække. De ved åbenbart, via deres færdselskultur, hvordan de skal køre efter forholdene. det savner jeg her i DK, hvor alle åbenbart synes, at lige netop de skal frem, så må de andre ignorante og umælende trafikanter vige.

Slut med Le Mans-kørsel
- Vores trafikkultur er åbenbart lidt ulden i kanterne, for ikke at sige det direkte: plumrådden. Skal vi tage et skyldigt hensyn til trafikkulturen og ikke mindst miljø og grundvand, må vi bort fra den kulturopfattelse, at vejene til enhver tid skal være fremkommelige til Le Mans-kørsel – og at det er en offentlig opgave at sikre dette. Derfor er det nødvendigt at nedtrappe saltningen på vejene, samtidig med, at bilisterne ’opdrages’ til at køre efter forholdene, også når der ligger et lag tilkørt sne på vejene. Èn af opdragelsens veje kunne være at forlange pigdæk eller snekæder på bilerne, når det er nødvendigt i vinterperioden.Det kan ikke være det offentliges ansvar, det må under alle omstændigheder være den enkelte bilists ansvar at kunne køre sikkert! Ellers må de tage bussen/toget!?

Er det rigtigt at danskernes trafikkultur er 'plumrådden' i modsætning til i Sverige/Norge, og bør det f.eks. være lovkrav at skifte til vinterdæk?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: