Annonce:
Annonce:

Højere promillegrænse for erfarne bilister

Rådet for Sikker Trafik mener, at promille grænsen for unge bilister under 24 år, skal sættes ned til 0,2 Hvad mener du?

2 genstande i blodet til folk over 24 år - mens yngre må nøjes med én. Sådan ser de nye promillegrænser ud, hvis Rådet for Sikker Frafik, får deres vilje.
2 genstande i blodet til folk over 24 år - mens yngre må nøjes med én. Sådan ser de nye promillegrænser ud, hvis Rådet for Sikker Frafik, får deres vilje.
Annonce:
Følg nationen!

Unge, danske bilister mellem 18 og 24 år har mere end ti gange så stor risiko for at køre galt, når de har drukket sammenlignet med påvirkede bilister over 50 år. Det viser en større undersøgelse, som DTU Transport offentliggør i dag, og Rådet for Sikker Trafik, er da også straks ude og foreslå en lavere promillegrænse for de yngste bilister:

– Det giver god mening at se på de unges promillegrænser, siger rådets dokumentationschef Jesper Sølund til jv.dk, og foreslår en grænse på 0,2 for de unge bilister.

Hvad mener du? Skal der være forskellige promillegrænser afhængig af alder?

Seniorforsker Tove Hels siger til avisen, at spritbilisme generelt skal bekæmpes med massiv politikontrol og brug af alkolås, men bakker også op om anbefalingen om lavere promillegrænser for unge.

Annonce:

– På grund af deres umodne fysiologi reagerer unge kraftigere på en given promille end de ældre, siger forskeren, der også mener, at ældre og mere erfarne bilister er bedre til at liste bilen hjem i en brandert.

Men i kommentarerne på jv.dk er der ikke den store opbakning til forslaget om lavere promillegrænser for unge.

- Jeg er selv lidt ældre - har rundet de 50 - og tro mig, vi ældre' bliver formentlig mere påvirkede nu end da vi var i tyverne. En ting som jeg ikke behøver spørge en forsker om, for jeg er ret sikker på at 50 - 70 årige, så absolut bliver mere søvnige/påvirkede af en given mængde alkohol, end da de var yngre, skriver netdebatøren der kalder sig 'Spisikkegulsne'. Også 'Ri' synes rådet tager fejl:

Annonce:

- Hold da op for et forslag. Når man ser på hvem der bliver taget for spritkørsel - ja så er det oftes midaldrende' folk - ofte gengangere. Og nej det er ikke noget med at jeg selv er ung - er selv født i 1950 erne og må med skam se på, at det er mennesker fra den ældre del af befolkningen - læs 40 år og fremefter - der oftest optræder under denne kategori i politirapporterne.

De unge har andre problemer i traffikken , men langt de fleste har super moral angående det at køre med sprit i blodet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: