Annonce:
Annonce:

Hver dansker registreret 100.000 gange i 2010

550 milliarder registreringer af danskere i 2010. Nu kræver et flertal uden om regeringen en undersøgelse af logningsbekendtgørelsen

Annonce:
Følg nationen!

Den såkaldte logningsbekendtgørelse trådte i kraft 2007. Og siden da har teleselskaberne været forpligtede til at registrere, hvilke hjemmesider alle danskere besøger, hvem de ringer og sms'er til, og hvor de befinder sig geografisk imens.
Resultatet er ifølge opgørelser fra Telekommunikationsindustrien ikke mindre end 550 milliarder registreringer i 2010. Det svarer til ca. 100.000 registreringer pr. dansker pr. år. Oplysninger, der kan udleveres til PET eller politiet mod en dommerkendelse. Justitsminister Morten Bødskov har forsøgt at udskyde en revision af logningsreglerne, men nu vil et flertal bestående Venstre, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance kræve en undersøgelse af reglerne.

174 sager
Nye tal fra Justitsministeriet viser, at teleselskaberne kun udleverede internetoplysninger i 174 sager i 2010. Kritikere siger, der er tale om seriøs overregistrering.
- Vi ved, hvor mange gange politiet beder om at få oplysningerne, men vi ved ikke, hvad det fører til. Vi ved ikke, hvor ofte det bliver brugt til at tiltale nogen, hvor ofte det fører til dom, eller om det har afgørende betydning for sagerne. Det er en rigtig vigtig viden at have, hvis man skal afveje det grundlæggende indgreb i vores personlige frihed og ret til privatliv overfor den effekt, det har, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skibber, til Information.
Udover politikerne, har teleselskaberne længe argumenteret for, at logningsbekendtgørelsen pålægger dem unødige udgifter og besvær.

Er det på tide at afskaffe eller revidere logningsbekendtgørelsen?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: