Annonce:
Annonce:

Pas på Sukkertoppen: 2000 sex-lystne kinesere

Justitsminister Morten Bødskov overvejer for tiden, at give flere tusinde kinesere tilladelse til at arbejde i Grønland i byen Sukkertoppen. DF advarer

Annonce:
Følg nationen!

- Jeg vil fastholde, at Danmark bør sige nej.

Martin Henriksen fra DF er rystet over, at Morten Bødskov lige nu seriøst overvejer at give 2-3000 kinesere tilladelse til at bo og arbejde i Sukkertoppen på Grønland.

De mange mænd skal stå for anlæg af fabrik og vandkraftværker i forbindelse med en ny aluminiumsmine - en investering på samlet 22 milliarder kr. Firmaet Alcoa har krævet at få lov til at medbringe egne arbejde, der skal arbejde under mindstelønnen, men DF frygter at så mange kinesere kan påvirke et lille land som Grønland:

Annonce:

Det kan ændre Grønland markant
- Det er mig en gåde, at nogen kan overveje at give opholdstilladelse til så mange mennesker, især når der kun bor ca. 50.000 på Grønland. Det kan jo forandre Grønland og grønlandsk kultur ret markant. Jeg tror ikke, at det er tænkt ordentligt igennem, siger Martin Henriksen (DF), der hæfter sig ved, at der også er grønlandske kræfter, der er enige med Dansk Folkeparti.

Morten Bødskov har netop svaret, at han og justitsministeriet har Justitsministeriet har efter anmodning fra de grønlandske myndigheder indledt en dialog om mulighederne for, at Grønland kan anvende udenlandsk arbejdskraft til større anlægsarbejder mv. som led i udviklingen af den grønlandske råstofindustri, men det er ikke kun DF, der er bekymret for Grønlands fremtid, hvis tilladelsen bliver givet:

Annonce:

Kineserne skal opdrages
- Det er ikke bare 2000 kinesere, der arbejder ved en jernmine. Det er 2000 mandlige kinesere med et seksuelt behov. Der vil opstå prostitution, spillesteder, og kriminaliteten vil stige. Man skal tænke på at undervise arbejderne i at bruge kondom. Når man flytter store befolkningsgrupper rundt i Kina, opdrager man mændene til at bruge kondom for at begrænse kønssygdomme og uønskede børn. Det er vigtigt, at man i Grønland tackler de her problemer og stiller krav til selskaberne, siger Anne Merrild til Weekendavisen. Hun er grønlænder, og arbejder ved Aalborg Universitet i en post doc stilling finansieret af Grønlands Hjemmestyre og Aalborg Universitet.

Wade Hughes, informationschef i Alcoa, forsikrer over for Weekendavisen, at man vil tage hensyn:

- Vi sender ikke bare 3000 mand på indkøb i byen samtidig.

Hvad mener du? Skal Danmark give sige ja til 2000 kinesere til Grønland?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: