Annonce:
Annonce:

Troels Lund nomineret til årets kvaj

Fhv. skatteminister Troels Lund Poulsen er nu pludselig varm tilhænger af tavshedspligten

Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

I et retssamfund er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) har hverken været for en undersøgelseskommission eller Rigsretten – endnu. Så han er uskyldshvid som nyfalden sne.

Men Ekstra Bladets Nytårstorsk kåres ikke i retten. Her er det folket, der taler, og det er ikke svært at finde argumenter for, at Troels skal have den store fisk.

Det hele begyndte, da B.T. i flere måneder sidste år kørte løs med en historie om, at Helle Thorning-Schmidt snød i skat. Den kampagne faldt til jorden med en våd lyd, da Skat København afgjorde, at der ikke var noget at komme efter.

Men med en timing, som var den betalt for det, slog den lille avis til igen blot en uge inden folketingsvalget. Den havde fået dele af Skat Københavns afgørelse og afslørede, at Helle Thorning i nogle år havde betalt for lidt i skat.

Klokkeklart motiv
Hvem havde mon ulovligt lækket de fortrolige papirer? Ja, her behøver man ikke hedde Sherlock til fornavn for at få en mistanke.

– Cui bono? som den gamle romer Cicero vistnok spurgte temmelig tit. Det er latin og betyder ’Hvem gavner det?’

Her dukkede Troels og hans nærmeste medarbejdere naturligt op. Han havde et klokkeklart motiv, for han ville nok gerne fortsætte som minister efter valget, og så var det jo belejligt, hvis B.T. ville spy snavs ud over oppositionens leder.

Troels bedyrede, at han var uskyldig, men desværre kunne han ikke hjælpe med opklaringen. Som han sagde til Ekstra Bladet:
– Jeg kan ikke kommentere på de oplysninger, jeg før har haft som skatteminister.

Formuleringen er lidt ubehjælpsom, men Troels var på det tidspunkt undervisningsminister, så han har nok ønsket at understrege behovet for, at dansklærerne strammede op.

Tavshedspligt
Interessen blev gradvist større, men Troels var stadig i den ulykkelige situation, at han ikke kunne sige noget. Han skrev i en mail til Ekstra Bladet:
’Jeg hverken kan eller vil udtale mig om personsager fra min tid som skatteminister, jævnfør min tavshedspligt.’

For ellers var der intet, han brændte så meget for som at få sagen oplyst, og han var ’glad for, at lækagesagen undersøges af politiet’. Presset på Troels voksede, da det viste sig, at Skatteministeriet tilsyneladende havde forsøgt at påvirke afgørelsen af Helle Thornings sag.

Men hvad skulle den arme mand gøre? Som han gentog til Ritzau:
’Jeg er underlagt tavshedspligt.’

Den led han under, fordi:
’Jeg har kun én interesse, og det er, at alle detaljer i den her sag bliver lagt frem.’

Rolex-sagen
Så kom adskillige eksperter på banen og meddelte, at ingen tavshedspligt forhindrede Troels i at lægge sig viden frem. Man kunne tro, at det ville gøre manden glad, og at han straks greb muligheden for at forklare sig.

Men nej. Han udtalte til Ritzau:
– Jeg har besluttet nu, at jeg har tavshedspligt, og den vælger jeg at følge.

Javel ja. Manden ville meget gerne fortælle, indtil han fandt ud af, at han måtte. Troels er lige nu at betragte som uskyldig, men han opfører sig godt nok, som om hans samvittighed er kulsort.

Der er mange andre gode grunde til, at Troels Lund Poulsen har fortjent en nytårstorsk, men ikke engang historien om Rolex’en blev der plads til, og den er ellers sjov. Det her burde vel også række – alligevel er der en ny kandidat i morgen.

Læs også:

Derfor er Ole Sohn en kæmpe-torsk Derfor er Ole Sohn en kæmpe-torsk

Manden uden holdninger Manden uden holdninger

Måske den torske-dummeste kronik i 2011 Måske den torske-dummeste kronik i 2011

Mr. 3% - Barfoed lugter af torsk Mr. 3% - Barfoed lugter af torsk

Stang-Bacardi nytårstorsk Og glem ikke: Stang-Bacardi nytårstorsk

Plus denne: Kæmpetorsk: Storslem til Özlem Kæmpetorsk: Storslem til Özlem


Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: