Annonce:
Annonce:

Bøde for at give penge til tiggere

Norge slås med tiggere, og nu har to politikere fra Fremskridstpartiet en løsning: Det skal give bøde på 4500 kroner at give til en tigger

Annonce:
Følg nationen!

- Istedet for at kriminalisere tiggerne, så så burde vi vende den 180 grader og kriminalisere dem, der giver penge. En bøde på 4500 kroner - som de har i Vilnius - synes jeg er passende.

Meldingen fra den norske fremskridtspolitiker Sissel Andersen kommer som led i en større debat om tiggere i Norge, og adskillige af læserne på nrk.no, mener, at det lyder rimeligt. Netdebatøren, der gemmer sig bag navnet JackDaniels1001 skriver f.ex.:

- Der har jo været flere sager om at disse rumænere fører kriminalitet med sig - det er en kynisk industri, hvor bagmændene er dem, som får de penge, man giver tiggerne.

- Og tigningen er gennem-struktureret, og de bytter plads hver 5-6 time og sidder på alle gadehjørner.

Typisk Fremskridtspartiet
Andre mener dog, at det er komplet umenneskeligt at straffe folk, der gerne vil hjælpe andre - og præsten i Kristiansand Aud Sunde Smemo, minder om, at tiggerne er vores kristne brødre og søstre.

- Gang på gang får vi pointeret hvad Fremskridtspartiet står for, supplerer netdebatøren med det sigende navn 'human_humanist'.

Fremskridtskvinden har dog et godt råd til folk, der gerne vil hjælpe. Giv pengene til de professionelle nødhjælpsorganisationer.

– For hvis man går ud fra, at tiggerne er i Norge for at skaffe penge til tøj og mad, så kan man give til organisationerne, siger Sissel Andersen.

Men hvad siger du? Skal folk, der giver en mønt til en tigger, virkelig have en bøde?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: