Svensk politiker: en neger er en neger

Et medlem af Sverigedemokraterne mener ikke at ordet 'neger' skal forstås negativt. Det refererer jo blot til en farve. Hvad mener du?

- 'neger' handler bare om farve, mener Sverigedemokraterne og partimedlem Anikka Rydh. Hvad mener du?
- 'neger' handler bare om farve, mener Sverigedemokraterne og partimedlem Anikka Rydh. Hvad mener du?

- Det er ikke et skældsord at blive kaldt neger. Der findes jo en rød race, en gul race og jeg selv er jo af hvid oprindelse. En neger er en neger, intet nedsættende ved det. Sådan skriver den svenske kommunalpolitiker og medlem af Sverigedemokraterne fra Älmhult, Annika Rydh på sin Facebook profil.
- Der er gået 'trold' i debatten og man må snart intet sige, mener Rydh, som mener at debatten er gået af sporet, og fortæller videre til avisen Smålandsposten, at:
- Nej, jeg kender ingen negere, der er ikke så mange her på egnen.

Den 'abekat' skal da have en banan

Neger er en farve
Kommunalpolitkerens udtalelser har startet en heftig debat om ordet 'neger' i broderlandet. Er det et negativt eller neutralt ord, at bruge om folk af afrikansk afstamning?
Til det forsvarer Sverigedemokraternes presseansvarlige Martin Kinnunen sig med at man jo har ytringsfrihed og at:
- Traditionelt i Sverige, så er neger en farve. Det er jo i USA at ordet har en anden betydning, udtaler Kinnunen til Nyheter 24, som videre udtaler at:

Det handler om opfattelse
- Vi anser det for rigtigt, at man skal tale om mennesker, som de selv ønsker at blive omtalt. På spørgsmålet om det ikke er tilfældet, at det er de færreste der ønsker at blive kaldt neger, svarer Kinnunen:
- Det behøver ikke at ligge noget negativt i det. Det handler mere om hvordan folk vælger at opfatte det, mener Kinnunen

Tror du på Sverigedemokraterne når hævder at 'neger', i deres terminologi, blot er en neutral betegnelse for folk, der har en mørk hudfarve?