Stigende togpriser: Løj Villy?

Under valgkampen lovede bl.a. Villy Søvndal "40 % billigere tog- og buskort i København". Nu varsler regeringen i stedet en stigning på 3 på %. Burde regeringen have set det komme?

Var Villy Søvndals varslede prisreduktion på 40% af togpriserne inden nytår et reelt valgløfte, eller var det fra starten en bevidst løgn? (FOTO: Jacob Ehrbahn/Politiken)
Var Villy Søvndals varslede prisreduktion på 40% af togpriserne inden nytår et reelt valgløfte, eller var det fra starten en bevidst løgn? (FOTO: Jacob Ehrbahn/Politiken)

Regeringens varslede stigninger i billetprisen på offentlig trafik, har skabt en mindre læserstorm hos Ekstra Bladet. Læserne er mildt sagt ikke imponerede over Thorning og co. ageren i sagen. Flere læserne spekulerer på om der er tale om en bevidst løgn fra Rød Bloks side under valgkampen.

Ikke uforudsigeligt
- Man hører div. ordførere fra regeringspartierne forsvare de stigende billetpriser hos DSB, idet de hver og en påstår, at stigningen er den forrige regerings skyld! Kunne de ikke forudse det, da de i valgkampen lovede at nedsætte priserne på den offentlige transport? spørger nationen-medlem Joan J. Hun forsætter.

Svindleragtige
- Eller lod de bare, som om de ikke vidste det, så de på den mest svindleragtige måde kunne love og love velvidende, at de så bare kunne fortælle befolkningen, at den forrige regering var skyld i, at den nye ikke kunne holde deres valgløfter. Hvor er det en ynkelig flok Thorning har samlet., slutter Joan J.,

Matematik ikke hans hovedfag
- Villy Søvndal prydede, inden valget, alle landets busser med budskabet om: ’Når vi kommer til magten så bliver den kollektive transport nedsat et sted mellem 20 – 40 pct.’. Villy Søvndal er folkeskolelærer, og man kan derfor hurtig finde ud af, at matematik ikke har været hans hovedfag, idet hans regnestykke ender med en stigning på min 3%. Om igen!, driller Søren Aa.

Endnu et løftebrud
- Så har den nye regering endnu engang brudt et valgløfte. I dag (30.11) blev det offentliggjort at priserne på den offentlige transport stiger igen i 2012. Helle Thorning siger på det ugentlige pressemøde, at der ikke er råd til at sænke priserne, selvom hun hellere end gerne ville. Det kan vi ikke bruge til noget, da hun i valgkampen lovede lavere priser på den offentlige transport, skriver nationen-debattør Kenn M. Han mener at de varslede pristigninger er en skandale. han fortsætter

Endnu en løgn
- En ting er, at priserne ikke falder. Noget helt andet er, at priserne faktisk stiger, hvilket jo er noget nær en skandale regeringens valgløfter taget i betragtning. Ergo har Helle Thorning igen løjet sine vælgere direkte op i ansigtet. Dette en fornøjelse for mig, da jeg selv stemte på den tidligere regering, og det her forøger jo bare mulighederne for en ny borgerlig regering efter næste valg.

Tror du at de nyligt varslede pristigninger på offentlig trasnport var uforudsetet af regeingen under valgkampen, eller er der er tale om en bevidst løgn fra 'Rød Bloks' side under valgkampen for at fiske stemmer?