Hehe: Siger job op, får mere på kontanthjælp

nationen! koger over det fattigdomseksempel Ôzlem Cekic viste Joachims B. Olsen. For hvis hun er fattig, så er jeg fattigere, skriver Bed D.

Får du mest ud af at arbejde - eller modtage kontanthjælp? (Foto: Colourbox)
Får du mest ud af at arbejde - eller modtage kontanthjælp? (Foto: Colourbox)

- Der er rigtigt mange danskere der arbejder, som har mindre udbetalt end dette eksempel på en 'fattig', og til trods for det forsørger de hende.

Sådan skiver Peter T., der ligesom 93 procent af læserne er godt gammeldags rasende over SF'eren Özlem Cekic, der som del af den fattigdomsdebat hun har indledt med Joachim B. Olsen fra Liberal Aliance, har lagt et eksempel på en fattigt budget frem.

Foto: Maria Fonfara Dansk politik Danskerne raser: En hån mod os, der arbejder

Budgettet er Carinas, hun har været på kontanthjælp i adskillige år, og fortæller, at hun har 5.031 kr til mad, tøj og fritid pr. måned. Og det burde hun være glad for, mener mange på nationen!:

Hvad sker der?
- Har fast arbejde, 2 udeboende børn lejet lejlighed, lidt gæld.. Til rådelighed pr. mdr 4.900, skriver Folke v. mens Ben D. spørger Hvad fuck sker der?:

-Seriøst, jeg har godt job & okay løn....men arbejder ofte 60 timer om ugen... Jeg har ikke de penge når alt er betalt! Hva fuck sker der da....??

Men hvad har du af penge - og synes du at 5000 om måneden til forbrug er for meget, rimeligt eller for lidt?

Johnny L. kunne godt se selv leve på det offentlige regning - og overvejer at sige jobbet op:

- Jeg får lige pluselig lyst til at blive arbejdsløs, jeg har nu været på arbejdsmarkedet i over 30 år, og dette regnstykke ligner alle arbejderes, men vi slider 37 timer om ugen for at have ca. 5000 tilovers, og det er uden hund, lån og smøger.....

- Det vil sige at jeg på kontanthjælp, VIL STIGE 500,-pr mdr, ved ikke at lave noget, er rigtig rasende indvendig...

Skuffet over det her land
Og Hans A. fremlægger dette regnestykke - bare for at sammenligne sin og Carina situation:

- Hold kæft hvor er jeg forarget!
- Min kone blev fyret da hun var gravid (fordi der var lagt op til barsel), desværre manglede hun 10 dage (!!!) før hun var dækket af a-kassen, så hendes barsel og efterfølgende forsøg på at få jobs med kontanthjælp har trukket bunden ud af vores økonomi. Da jeg tjente over de 26.000 kr. man max må have tilsammen som ægtepar, fik hun derfor 0 kr. for at arbejde 32 timer om ugen på diverse latterlige jobs, som hun skulle møde op til. Det var vigtigt for hende at holde sig i gang, så hun gjorde det alligevel.

- Dvs. vi har 2 børn, 2 voksne og tilmed har vi ikke kunne få pladser til vores børn i den nye kommune, da pladsgarantien er bortfaldet, så vi skal pendle 50 minutter hver vej hver eneste morgen og eftermiddag hvilket giver en merudgift på 1900 kr. om måneden bare i benzin til hente/bringe børn. Dvs. vi sidder med et samlet underskud på knapt 5.000 kr. om måneden når alt er betalt, vores husleje er 8300 kr. + forbrug. Vores madbudget til en hel familie er 4.000 kr./md. inkl. tøj. Dvs jeg har ikke kunne få nyt tøj i over 1 1/2 år nu, jeg har en visdomstand der er vokset 90 grader ud i kinden som vi ikke har råd til at få lavet, hvilket også giver så kæmpe smerter at jeg nogle gange mister bevidstheden.

- Men vi tager stadigvæk på arbejde... faktisk kunne vi sætte os ned og bare lave ingenting og så få mere udbetalt! Kæft jeg er skuffet og det vil jeg faktisk gøre fra i dag! Det her land er simpelthen for meget!

Kunne du overveje at leve på kontanthjælp, hvis du havde samme beløb udbetalt?