Annonce:
Annonce:

Magasin: Spionprogram også på iPhone

Artiklen om programmet Carrier IQ har fået mobil-krigen til at blusse op blandt læserne. Vi kan berolige. Den er også gal hos iPhone, hævder artikel. Og så har en læser måske fundet tilsvarende program i sin danske telefon

Annonce:
Følg nationen!

En video(se herover) lavet af en ung android-udvikler, der viste et program, der logger og (måske)sender tastatur-kliks, webdata og data om hvor telefonen befinder sig ud af en HTC eller BlackBerry telefon, har fået Kim Sørensen til at kigge sin egen telefon efter i sømmene.
- Jeg så videoen igennem og fandt ind på min telefon, der hvor han sagde man skulle lede. Og jeg fandt også et program. Det hedder ikke Carrier IQ men 'Fortæl HTC', fortæller Kim Sørensen, der er den ellers glade ejer af en HTC Sensation XE.

Annonce:


Sender fejlmeddelelser
Kim Sørensen er lidt bekymret. For hvad nu hvis telefonen ligger og sender f.eks. bankoplysninger rundt?
Vi kontaktede HTC i Danmark, hvor de beroligende ord lød, at det eneste 'fortæl HTC' laver, er at sende såkaldte 'crashrapporter' til selve producenten, så de kan holde øje med gentagne fejl og prøve at finde en løsning. De sagde også, at det kunne slåes fra, hvis man ikke ønskede, at det skulle køre.
Vi kunne ikke umiddelbart få mere information om, hvad og hvor meget programmet sender afsted.

Hvis du har erfaringer med 'fortæl HTC', så skriv i kommentarfeltet!

Også gal i iPhones
Og så gik der mobil-krig i den.
Mads H. mener at vi her på ekstrabladet.dk altid skriver pænt om iPhones.
- nå ja så er det jo ikke noget nyt at EB altid har været rigtig glade for iPhone og Apple, det er ihvertifalde typisk dem der får de såkaldte "positive historier" som sagt, ansæt nogle bedre tekniske journalister, eller hold jer til side9 piger og andet reallity gejl... for det der magter i sku ikke..., skriver han.
Og selvom Mads H. kan have ret i, at vi ikke magter den helt tunge del af teknologien, så kan vi nu tilføje følgende krølle på historien om Carrier IQ: Det findes angiveligt OGSÅ i iPhones.
iPhone-Hackeren Chpwn har tweetet at han har kunnet finde 'rester' af 'Carrier IQ' i samtlige versioner af iOS, styresystemet i iPhones. Det skriver magasinet theverge.com.
Han hævder samtidig, at der ikke er tegn på at programmet sender data ud af telefonen.

Hvor ender data?
Og det virkeligt interessante er, at ingen rigtig ved hvad Carrier IQ gør ved de data, det samler sammen i logfiler. Ifølge theverge.com refererer programmet til både 'IQagent log' og en server, collector.sky.carrieriq.com.
Carrier IQs hjemmeside kan man for se, at der for tiden er 141 millioner mobiltelefoner, der har programmet kørende.
Og så de 'gode' nyheder: Ifølge Slashgear er der ikke Carrier IQ på Googles egne Nexus telefoner, på Nokia telefoner og på alle telefoner, der kører det nye Windows Mobile.
Opdateret: Firmaet bag BlackBerry, RIM, hævder i en pressemeddelelse, at de heller ikke har Carrier IQ på deres telefoner.

Nationen! følger sagen....Ved du mere? Er der tale om et helt uskyldigt program, et stykke avanceret kundeservice eller er 'fortæl HTC' og Carrier IQ farlige spionprogrammer? Og findes det i danske telefoner?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: