Fattigjul: Ingen computer til Matias, 11 år

Sparejul: Matias på 11 får ikke opfyldt sit ønske om en computer

Dorthe og Stig Aagaard, med sønnen Matias har søgt julehjælp. (Foto: Per Rasmussen)
Dorthe og Stig Aagaard, med sønnen Matias har søgt julehjælp. (Foto: Per Rasmussen)
Følg nationen!

– Der bliver ingen dyre gaver under juletræet i år. Det er der simpelthen ikke penge til efter alt det, vi har været igennem.

Førtidspensionist Dorthe Aagaard Poulsen har svært ved at forklare sønnen Matias på 11 år, at han ikke skal forvente at få opfyldt sine hedeste ønsker om en bærbar computer, en Play Station 3 – eller et større fjernsyn juleaften.

Årsag: Familien måtte i år se deres hus i Fredericia gå på tvangsauktion, fordi far Stig Aaagaard Poulsen blev syg og måtte opgive sit erhverv som chauffør.

– Alt gik skævt. Uden de sædvanlige indtægter kunne vi umuligt klare afdragene på vores lån. Vores dejlige hjem måtte tvangssælges. I stedet valgte vi med økonomisk støtte fra min far at pakke vores ejendele og flytte til Falster for at forsøge at starte på en frisk. Vi var heldige at finde en bolig, hvor vi ikke skulle betale indskud, siger Stig Aagaard Poulsen, 47.

Lovning på brændeovn
Familien er rykket ind i stuehuset på en nedlagt landbrugsejendom i Vålse på det allernordligste Falster.

– Desværre har vi ikke råd til at fylde olie på fyret, fordi det er defekt, så det giver et kæmpemæssigt varmespild. Men udlejeren har nu lovet os en brændeovn, så vi i det mindste kan holde varmen i vinter, siger ægteparret.

Dorthe og Stig Aagaard Poulsen håber, at de bliver tilgodeset, når Dansk Folkehjælp beslutter, hvem der skal have del i årets julehjælp.

Eksplosion i fattige: Mangler 10 mio. Læs: Eksplosion i fattige: Mangler 10 mio.

Hjælp os med at give fattige danske børn en bedre jul Læs også: Hjælp os med at give fattige danske børn en bedre jul

– Det vil være et dejligt supplement til vores slunkne husholdningskasse. For der er ikke meget at forsøde tilværelsen med, når man er på førtidspension og dagpenge. Hvis vi er heldige, bliver der under alle omstændigheder råd til god julemad – og små gaver til Matias og vores ældre søn, som er i familiepleje, siger parret.

Nissefamilie færdig
De har omkring 2000 kroner om måneden at gøre godt med, når de faste udgifter er betalt.
– De skal række til mad, tøj, medicin, benzin og dyrlægeregninger, tilføjer Dorthe Aagaard Poulsen.

Hun er som sædvanlig i gang med at strikke en nissefamilie, som hun lover færdig til juleaften.
– Det er en tradition, som jeg har praktiseret i alle de år, vi har været gift. Den skal gøre vores juleaften lidt mere hyggelig.

Holder igen
Selv om pengene er små efter tvangsauktionen, vil ægteparret gøre alt, hvad der står i deres magt for at gøre juleaften til en god oplevelse for Matias og Oliver.

– Men der er ingen tvivl om, at det bliver en sparejul. Hvis vi holder igen andre steder, tror jeg ikke, drengene kommer til at mærke, at vi ikke har ret mange penge til rådighed i år, siger Dorthe Aagaard Poulsen.


Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind