Selvtægt efter voldtægt er som sharia

Debat på nationen! om den gruppe borgere fra Gullestrup, der har lavet en selvtægtspatrulje. Dumt eller nødvendigt - hvad mener du?

I går sagde en lokal mand fra Gullestrup, at en gruppe var på jagt efter voldtægtsmanden, og overvejede at kastrere ham. (Modelfoto: Jan Sommer)
I går sagde en lokal mand fra Gullestrup, at en gruppe var på jagt efter voldtægtsmanden, og overvejede at kastrere ham. (Modelfoto: Jan Sommer)

- Jeg forstår, at lokalsamfundet ønsker at få straffet forbryderen bag den svinske handling. MEN selvtægt er ikke vejen i et samfund, som vi bør være stolte af.

Sådan skriver nationens! Pia H. i en kommentar til voldtægten af en 10-årig pige fra Gullestrup, der har fåët lokale borgere til at danne en patrulje, der leder efter en '16-18 år gammel dreng, afrikansk af udseende med kort, sort, krøllet hår'. På nationen! har Jesper Jensen oprettet en Min Sag, der foreløbig har fået 23 støtter.

Læs og støt: Politiet frygter selvtægt....Spilder deres tid!,

Men Pia advarer på det kraftigste om at tage sagen i egne hånd:
- Selvtægt er ting man forventer i bananstater og underudviklede samfund, IKKE i et Dansk samfund. Hvis folk griber til selvtægt i denne sag, så er det sharia-loven om igen. Så folk bør tænke sig om, inden de synker til et niveau som rene barbarer.

Læs:

Gullestrup-voldtægtsmand risikerer 12 års fængsel

Ville du gå på jagt efter en voldtægtsmand - eller ville du overlade sagen til politiet?

De tror, min kammerat voldtog pigen

Jonas R. mener, at selvtægtspatruljen risikerer at fange den forkerte mand:

- JA!. Voldtægten er forfærdelig. JA! Personen skal straffes. Men, det skal ske under den normale lovgivning, uanset hvor retfærdig og ligegyldig den er. Vi kan ikke opfordre til selvtægt, for du kan som almindelig lægmand ikke være sikker på at den person der nu får tæsk, rent faktisk er den person der har gjort det.

Men Sune A. har ikke meget tillid til at ordensmagten kan finde og straffe den skyldige:
-Jeg ser hvad du mener. Men da vores straf ramme ikke er i stand til at håndtere disse multikulturalle galninger og den almene dansker er svært træt af at skulle vie for anden kultur end dansk er dette desværre nok ved at være sidste udvej for at for at straffe så det kan mærkes.

- Det virker som loven beskytter forbryderen mere end offeret.

Men hvad siger du? Og ville du deltage i en selvtægtspatrulje, hvis en ti-årig pige fra dit nabolag var blevet voldtaget?