Malmø: Flere råber 'forbandede jøder'

Jøder på vej ind og ud af Malmø's synagoge bliver oftere forulempet og rabbineren mødt med råbet 'forbandede jøde'

Politiet i Malmø har opgjort antallet af anti-semitiske sager i første halvår 2011 - og kan konstatere, at der er sket en dramatisk stigning siden 2010. Hele 21 jøde-angreb er det nemlig blevet til i årets seks første måneder, mens hele 2010 kun kunne byde på 20.

- Det er først og fremmest, når vores medlemmer er på vej til og fra synagogen, det sker, fortæller Fredrik Sieradzki, den jødiske menigheds informationsansvarlige, der dog også kan oplyse, at rabbineren er et yndet mål for tilråbet 'forbandede jøde', fordi han bevæger sig rundt i ortodokse gevandter:

Han stikker ud
- Han stikker jo ud fra det almindelige når han er i byen, siger Fredrik Sieradzki til svt.se/malmø

Malmøs kedelige ry som byen, hvor Davids sønner bliver kaldt 'forbandede jøder', har tidligere kostet byen dyrt, da en større Hollywood-produktion blev aflyst af den grund, og selv om politiet forsøger at finde de skyldige, så er sagerne svære at opklare, selv om anmelderne kan give deltaljerede oplysninger som f. ex. nummerpladen på en bil:

Malmøs jødehad får Hollywood til at aflyse

- Vi ved jo ikke. hvemder var passager, og og ofte er det dem, der skriger. Vi ved heller ikke hvem der kørte bilen - vi ved kun, hvem der står registreret som ejer, siger Susanne Gosenius fra Malmø Polis.

Men hvorfor tror du, at jøder i Malmø er så hårdt ramt?