Annonce:
Annonce:

Finansfolk til demonstranter: Vi æder jer

Finansfolket er under pres. Men klar til kamp. I London og USA cirkulerer for tiden en mail, der ligner en krigserklæring mod almindelige lønmodtagere. Og regeringer. Læs den her

'Vi æder hvad vi dræber, og hvis det eneste vi kan æde er på DIN tallerken, så æder vi den', skriver anonyme finansfolk fra Wall Street i intern kædemail(grafik: Andy Macgregor)
'Vi æder hvad vi dræber, og hvis det eneste vi kan æde er på DIN tallerken, så æder vi den', skriver anonyme finansfolk fra Wall Street i intern kædemail(grafik: Andy Macgregor)
Annonce:
Følg nationen!
Annonce:

nationen! er kommet i besiddelse af kæde-mail, der cirkulerer blandt finansfolk i London og USA. Mailen har også været printet som flyveblad og er blevet smidt ud over demonstranterne foran Wall Street.
Under overskriften 'We are Wall Street' går investorene til modangreb på ' Occupy Wallstreet'-bevægelse på meget direkte facon:
- Det er vores job at lave penge. Om det er en vare, en aktie, et pantebrev eller et eller andet hypotetisk stykke papir, det betyder ingenting. Hvis man kunne tjene penge på base-ball-kort, ville vi gøre det. Jeg kan ikke høre USA brokke sig, hvis markederne går op til 14.000 og alles pengetanke bliver fordoblet hvert tredie år. Det er som hasard-spil, det er kun et problem, når man taber, skriver den anonyme afsender bag kædemailen, der angiveligt cirkulerer i mange finanshuse, blandt andet i London. Mailen har iøvrigt roteret i finanshusene før, i 2010, skriver Buisness Insider.

Vi tager DIT job
- Nu er markedet så gået til helvede og nu leder regeringen og Hr. og Fru Jensen så efter en syndebuk. Der skal jo være en. Og det er så os. Bare tag os ned! Men det kommer til at gøre ondt på jer. Hvis vi ikke kan få jobs i børserne mere, hvad gør vi så? Vi tager jeres jobs! Vi er vant til at stå op klokken fem om morgenen og arbejde til klokken 10 om aftenen. Vi går ikke ud og tisser, når vi er midt i noget. Vi spiser ikke frokost. Vi kræver ikke at være medlem af fagforeninger. Vi trækker os ikke tilbage på efterløn som 50-årige. Vi æder hvad vi dræber, og hvis det eneste vi kan æde er på DIN tallerken, så æder vi den, fortsætter mailen.
Ikke alle investorer bryder sig om mailen.
Margaret Bogenrief, selv investor, har skrevet et svar til folkene bag den og kalder dem 'barnlige og uansvarlige'

Annonce:

Ingen skal ride på os
Mailen fra 'We Are Wall Street' fortsætter:
- Tror i virkelig, at vi ikke er istand til at undervise 3. klasser eller være gartnere? Vi tager jeres hyggelige jobs med ferie og pension og vi vil hyle op om at vi er underbetalte ligesom jer. Sig farvel til din fede overtidsbetaling! Men hvis vi så kun tjener 850.000 kroner om året, så har Hr og Fru Jensen da fået hævn, ikke? Nej! Vi holder nemlig op med at købe dyre biler, vi giver ikke længere 35 procent i drikkepenge i byen. Ingen skal ride på vores ryg mere! Vi vil passe vores egne haver, vaske vores egne biler. Vores penge var dine penge. Du brugte dem. Når vi ikke har flere, har du heller ikke nogen. Vi er ikke dinosaurer. Vi er langt smartere og vi kommer til at overleve. Spørgsmålet er, nu hvor Obama og regeringerne gør Hr og Fru Jensen til vores nye byttedyr....kan de overleve? Og vil de det?, står der i mailen, som nationen! altså har modtaget i engelsk udgave. Læs originalen i fakta-boksen til højre.

Kan man kontrollere pengeverdenen uden at ødelægge resten af samfundet? Og tror du virkelig, det er sådan finansfolket tænker?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: