Grækenland er verdensmester i Porscher

Det er muligt at grækerne ikke bryder sig om tyskerne, men de er til gengæld glad for deres biler, forklarer nationen!-medlem, Morten D.

De må hellere rubbe neglene på Porschefabrikken i Stuttgart, hvis de skal følge med den græske efterspørgsel! (Foto: AP)
De må hellere rubbe neglene på Porschefabrikken i Stuttgart, hvis de skal følge med den græske efterspørgsel! (Foto: AP)

- I Grækenland er der flere Porscher, end der er personer, som selvangiver indtægter på over 50.000 euro – svarende til ca. 370.000 kroner, skriver nationen!-medlem Morten D. faktisk er grækerne uofficielle verdensmestre i Porsche. Morten D. forklare.

Rekordmange luksusbiler
- I Stuttgart, som er hjertet i tysk bilproduktion, og på direktionsgangen i Porschekoncernen, er samtaleemnet byen Larissa, som er en lille søvnig provinshovedstad i Thessalprovinsen. Denne lille landbrugsby på bare 250.000 indbyggere har det højeste antal Porscher (Porsche Cayenne, red.) pr indbygger i verden.

Beskat porscheejerne
-Det er værd at tænke på, at Grækenlands landbrugs produktion består af 50 pct. direkte støtte fra EU. Byen overgår, London, Moskva og Rihad i antal luksusbiler. Så når EU igen og igen samler milliarder til hjælpepakker til Grækenland, kunne man måske bare administrativt hæve alle Porscheejeres skattepligtige indtægt til et realistisk niveau? Var det i grunden ikke rigtigt godt, at danskerne, efter anbefaling fra Dansk Folkeparti, sagde nej til Poul Nyrup og socialdemokraternes ønsker, da vi i 1999 stemte nej til euroen?

Bør EU beslaglægge de mange græske Porscher? Havd fortæller denne historie dig, om den græske mentalitet?