Bevingede ord fra Italiens egen Don B

Italienerne har igen valg den flamboyante Silvio Berlusconi som Italiens ministerpræsident. Berlusconi har nu totalt flertal

Hvad det er der har fået italienerne til at igen at vælge Berlusconi kan undre. Måske er den 71-årige energiske milliardærs mange farverige og overraskende udtalelser. For nyligt udtalte den altid solbrændte, plastikopererede og nyslåede ministerpræsident at:

Højrekvinder er smukkere
"Venstrefløjen har ingen smag, ikke engang når det gælder kvinder. Vores kvinder er langt smukkere"

Af andre gyldne citater fra den aldrende playboys mund, kan nævnes en bemærkning der faldt på New York Stock Exchange:

- Pt. er Italien en fantastisk land at investere i. I dag har vi færre kommunister og dem der er tilbage benægter at nogensinde at have været kommunister. En anden årsag til at investere i Italien er at vi har meget smukke sekretærer...fanatiske piger"

Ferie i internt eksil
Berlusconi taler ikke kun om kvinder, men også tidligere statsledere - f.ex. Mussolini:
"Mussolini dræbte aldrig nogen. Mussolini plejede at sende folk på ferie i internt eksil"

I forbindelse med Berlusconis kampagnestart i 2006, sagde Don B:
- Jeg er politikkens svar på Jesus Kristus. Jeg er et tålmodigt offer. Jeg finder mig i alt. Jeg ofrer mig for alle.

Hvor han også kaldte sig selv:
- Den bedste politiske leder i Verden. Der er ingen leder på verdensscenen der kan konkurre med mig. Ud af kærlighed til Italien følte jeg det nødvendigt at redde det fra venstrefløjen.

Om dommernes undersøgelse af den tidligere ministerpræsident Andreottis forbindelser til mafiaen:
-De dommere er dobbelt sindssyge. For det første, fordi de er politiske sindssyge og for det andet fordi de er sindssyge i forvejen.
- Grunden til at de har deres job er at de er antropologisk anderledes fra resten af menneske racen"

Anders Fogh - smukkest i Europa
Og tilbage i 2002 sagde manden, der altså nu kan kalde sig italiens leder for tredje gang om vores helt egen Anders Fogh:
- Anders Fogh Rasmussen er ikke blot en fremragende kollega. Han er også den bedst udseende ministerpræsident i Europa. Han ser så godt ud, at jeg overvejer at introducere ham for min kone.

Er det Berlusconis evne til at trylle med ordene, der har fået italienerne til at stemme ham i top igen - på trods af alle mistanker om korruption? Og ville han havde fået samme skæbne som Brixtofte, hvis han havde været dansk politiker?

0 kommentarer
Vis kommentarer