'Helle er skideligeglad med de fattige'

En rød regering ville afskaffe de laveste ydelser - men nu er det usikkert, hvornår det bliver

Det står meget præcist formuleret i det lange regeringsgrundlag, og Helle Thorning var også meget tydelig, da hun stod på folketingets talerstol i går.

'Regeringen vil afskaffe de særligt lave ydelser i kontanthjælpssystemet - kontanthjælpsloft, timeregler og starthjælp, for det fremmer ikke beskæftigelse og integration at give ydelser, der betyder, at mennesker reelt skal leve i fattigdom. En families fattigdom går særligt ud over børnene, der hæmmes i deres deltagelse i det almindelige hverdagsliv, skriver regeringen, og på nationen!, var flere begejstrede for udsigten til højere sociale ydelser:

- Ja. Ja. Ja. Får vi menneskeligheden tilbage, synes jeg, at det igen noget ved at betale så meget i skat, skrev nationens! buggi w. således, men nu kan politiken.dk afsløre, at afskaffelsen måske slet ikke bliver til noget det første år.

- Vi har.....et forsigtighedsprincip, der siger, at pengene skal være der, før vi bruger dem. Og alle de ting, vi gerne vil lave om, kan vi ikke lave om til næste år, siger en af starthjælpens argeste kritikere, den radikale minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard, og SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen, kan heller ikke svare på hvornår folk får sat deres fattigdomsydelser op:

- Vi kan jo ikke garantere, at pengene er der. Men vi kan garantere, at den nye regering vil afskaffe ydelserne. Og SF arbejder på, at det skal med i den første finanslov, siger SF, men det klinger hult på nationen!, hvor mere end 75 procent mener, at S og SF har solgt ud af valgløfterne.

- Helle er skide ligeglad, hun fik statsministerposten og det var DEN hun ville have om hun så skulle fedte og lyve sig gennem valgkampen. Desværre viste det sig på valgdagen at der var et flertal der troede på Helle's 'Vi mangler penge' men det er 'nogen andre der skal betale så stem trygt på mig', skriver Henrik M.

Men hvad mener du? Havde du troet, at det regeringen kalder fattigdomsydelser, ville blive sat op med det samme?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere