Kræver lyserøde hekse og sorte feer

Igår var det BBC, der ville lave tiden om, så den ikke tog udgangspunkt i den kristne tro. Nu vil engelske ligestillingseksperter tage fat på endnu et område: De sorte hekse

Nej. Heksen skal IKKE være sort. Lyserød, måske? Eller hvid, mener engelske pædagoger. (Foto: Colourbox)
Nej. Heksen skal IKKE være sort. Lyserød, måske? Eller hvid, mener engelske pædagoger. (Foto: Colourbox)

Anne O'Connor er ligestillingskonsulent med ekspertise i børnehavebørn og giver gode råd og henstillinger til myndighederne i England. Hendes sidste forslag har fået Englænderne op på tæerne.
Hun mener nemlig at hekses traditionelle sorte klædedragt kan give en 'negativ oplevelse' til de små i børnehaven og til sidst lede til racisme.
Hun foreslår istedet at pædagogerne skal fjerne alle de sorte, spidse heksehatte fra lege-kassen og bytte dem ud med lyserøde. Også FEERNE står får skud: De er normalt klædt i blide pastelfarver - står det til O'Connor burde de tilgengæld optræde mere i sort!
Og så er der det fordømte hvide papir!

Tegn på sort
O'Connor mener, at børn skal have andre farver papir end hvidt. Og at det er meget vigtigt, at der er tuscher i alle slags 'hud-farver', så man kan tegne hele spændet af menneskelige racer, hævder den tidligere lærer, der også mener at pædagogerne skal være meget forsigtige, hvis børn spørger dem hvad deres favoritfarve er: De bør, efter hendes mening, svare sort eller brun....
Alt det og mere til kan man ifølge The Telegraph læse i en række guider til pædagoger i 'Nursery World magazine'.
Ideen er, at undgå racefordomme og guiden handler om børn helt ned i 2-års alderen.
Alle rådene er baseret på den såkaldte 'anti-bias'-teknik i forhold til undervisning, som man bruger i USA som en del af arbejdet med det multikulturelle.

Politisk korrekthed er godt
- Der er mange der kritiserer det her, som helt amok politisk korrekthed. Men det er faktisk på grund af politisk korrekthed vi har flyttet os så meget. Idag er der veje og trapper specielt for folk i kørestole, men for få år sådan måtte de mennesker bare klare sig selv. Den bevægelse er sket fordi vi har gjort os umage, siger Anne O'Connor.
Margaret Morrissey, talskvinde for 'Parents Outloud' er ikke enig:
- Jeg er sikker på at de her eksperter er gode til det de gør, men der virker somom de er besat af farver og fast besluttede på, at de skal alle vi andre også være! At hekse ikke må have sorte hatte er totalt nonsens og ligesom slemt som de, der har et problem med 'De tre små grise' eller 'Mæh, Mæh, lille lam'. Børn ser jo bare får på en mark! De er da ligeglade med farven på dem, siger hun.

Børn ser sorte som ballade
Men børn kan faktisk godt være racister. En undersøgelse af Professor Lord Winston for BBC’s 'Child of our Time' series, lod børn se en række billeder af mænd, kvinder, piger og drenge, hvor kun en af dem på billederne er hvid.
Bagefter skulle børnen sige, hvem de gerne ville have som ven og hvem de troede ville få ballade.
Næsten alle hvide børn så kun positive træk ved den hvide. Og over halvdelen af de sorte børn mente det samme. Alle dem med mørke ansiger blev set som 'ballademagere'.

Kan vi lære at være mere tolerante over for hinanden gennem undervisning?