Latterligt cykelløb i den belejrede by

Hvis jeg havde siddet og set billederne fra ruinbyen København i øsende regnvejr, så havde jeg da ikke råbt til konen: DER SKAL VI HEN PÅ SOMMERFERIE!

Karen Thisted.
Karen Thisted.

SÅ ER KØBENHAVN blevet en åben by igen. Det er en befrielse ikke at være spærret inde i dette byggehelvede af en by, som i forvejen er smadret af vanvittige politiske beslutninger, og jeg er så forbitret over, at man tiltager sig den enerådende magt , som vi har oplevet i denne uge.

Overborgmester Frank Jensen lukker København i flere dage, som om det er ham, der ejer byen. Udgangspunktet er med garanti, at han er sikker på personlig succes, og sådan ser det også ud, når begejstringen ingen ende vil tage på nettet og hos folk som Bjarne Riis, Jørgen Leth og Politikens lederskribenter.

DE ARME MENNESKER, der har tilladt sig et pip om, hvor ødelæggende det har været for deres arbejdsliv, familieliv og forretningsliv, er blevet skældt hæder og ære fra på nettet og i andre medier, og man er blevet henvist til offentlige transportmidler.

Jeg gider ikke nævne de alment kendte problemer med vort lands offentlige transportmidler, men det er altså sådan, at mange mennesker ingen glæde har af bus og tog, fordi de ganske enkelt ikke kan finde en rute, der passer til deres behov.

DET OPLEVEDE JEG personligt et par gange, hvor jeg arbejdsmæssigt skulle ud i nogle landdistrikter og blev standset af jernstænger, politi og hjemmeværn i hobetal.

Hvor er alle de politifolk henne, når der virkelig er brug for dem?

Ærlig talt, så fatter jeg ikke, at der er så meget bøvl med at få fat på politiet, når man er i livsfare, for hvis der er så mange ansatte, at de i dagevis kan stå opmarcheret og futte rundt i deres biler i hundredtal på grund af et cykelløb, så kan det da ikke stå helt galt til.

DE STØRSTE TABERE i dette shownummer er de mange handlende, der har mistet store fortjenester, og det går nok hårdest ud over de små handlende.

I mit kvarter lå gaderne øde hen, men det gjorde hele byen jo. Nogle skrivende folk syntes, at det var en vidunderlig oplevelse, men der kan jeg hilse og sige, at det gjaldt ikke det arbejdede folk.

CYKLISTER PÅ VEJ på arbejde eller på vej til børneinstitutioner blev beordret af cyklerne, og jeg mener BEORDRET.

Af cyklen og træk resten af vejen!

Man måtte nemlig heller ikke køre på cykelstierne.

ARGUMENTET MED, at cykelløbet vil give en stigende turisme, tror jeg ikke på.

Hvis jeg havde siddet og set billederne fra ruinbyen København i øsende regnvejr, hvor man i øvrigt mest så de ryddede gader, så havde jeg da ikke råbt til konen: ’DER SKAL VI HEN PÅ SOMMERFERIE!’.

Det kan godt være, at byen København har fået nogle ekstraindtægter, men dem skulle Frank Jensen tage at give til de mange mennesker, der mistede arbejdsfortjeneste på grund af det latterlige cykelløb.0 kommentarer
Vis kommentarer
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere