Betalingsring er ren middelalder

Rolf Ask Clausen fra Ingeniøren mener, at S og SF's betalingsring minder om middelaldertænkning

Er det her middelalder-København anno 2013-14? Foto: ekstrabladet.dk
Er det her middelalder-København anno 2013-14? Foto: ekstrabladet.dk

Den omdiskuterede betalingsring vil forvandle København fra en moderne storby til et middelaldersamfund med bytold. Det skriver Rolf Ask Clausen, der er redaktionschef og community-ansvarlig på Ingeniøren, på Ing.dk. På Ingeniørens hjemmeside er der netop lavet en undersøgelse, der viser, at hele 40 procent af deres læsere er direkte imod betalingsringen.

Leder: Betalingsring vil forhandle København til en middelalderby

Digital voldgrav
- Ringen er i sin essens nærmere en digital voldgrav, der i fremtiden vil sikre, at bilister må til lommerne, før de kan køre ind og fylde op i hovedstaden. Et forsvarsværk mod ond, udenbys trafik. Og dermed et stykke tænkning, som groft sagt har rødder i middelalderens bytold, skriver Rolf Ask Clausen, der er redaktionschef og community-ansvarlig på Ingeniøren.

Trafik er ikke en fjende
Rolf Ask Clausen mener, at der er brug for en mere overordnet planlægning af storbyens trafik. I den forbindelse nævner han Fingerplanen fra 1947, som det bedste eksempel på en 'overordnet overvejelse' om Københavns trafik. Han lægger dog vægt på, at Fingerplanens tid er udspillet, og at der er brug for nytænkning.

- Fremtidens arbejdspladser vil trække ind mod storbyen, Hurtig, velfungerende trafik , og masser af den, er en forudsætning for - ikke en fjende af - en sund udvikling. Det er den globale tendens, og den vil ikke gå uden om Danmark, skriver Rolf Ask Clausen.

En flok tosser
Det er ikke kun læserne fra Ing.dk, der raser over ringen. Gert Jensen fra København er også godt gal over både at skulle betale for meget og blive proppet ind i offentlige transportsmidler.

- Hvad er det dog en flok tosser, der vil lave betalingsring i København? Jeg bor i København og betaler en tårnhøj husleje. Jeg har bil og arbejder i Ballerup, hvor jeg dagligt skal flere steder, og jeg kan derfor ikke tage bus eller tog, som i øvrigt ikke kører til tiden og altid er propfyldte, og nu vil man så presse endnu flere folk ind i dem! Og mig bekendt kan man ikke sætte flere toge ind, for det er der ikke plads til på skinnerne. Hvis tosserne kan skaffe mig en lejlighed uden for København, så flytter jeg sgu gerne væk fra alle dem, der vil gøre livet surt for alle os andre københavnere. Tænk jer dog om!, skriver Gert Jensen fra København i et læserbrev til Ekstra Bladet.

Er du enig med Rolf Ask Clausen i, at betalingsringen kan forvandle København til en middelalderby? Og hvordan kan man få folk til at bruge offentlig transport? Skal vi have en ny Fingerplan?