De sjoveste politiske vittigheder

Sjovt nok er der flest vittigheder om kommunister og socialister - men se hvad nationen! kan diske op med af spas - og kom med en selv

Politikere er meget alvorlige det meste af tiden - men de kan godt grine. Men har du en politisk vittighed, som kan få andre til at grine, så skriv en kommentar. (Foto: Thomas Sjørup)
Politikere er meget alvorlige det meste af tiden - men de kan godt grine. Men har du en politisk vittighed, som kan få andre til at grine, så skriv en kommentar. (Foto: Thomas Sjørup)

- HAR LIGE HØRT,AT ALLE DE DER PÅ EN ELLER ANDEN MÅDE HAVDE TÆNKT SIG AT STEMME BLÅT,SKAL VENTE MED AT STEMME TIL I MORGEN.. DER VIL BLIVE STOR PLADSMANGEL VED VALGSTEDEREN ,PÅ GRUND AF DE MANGE RØDE DER SKAL STEMME. HÅBER PÅ FORSTÅELSE FRA DE BLÅ,MEN DER ER IKKE PLADS...............

Sådan skrev Sten K fra nationen! i morges, og Nils H. U. sendte også en vits afsted:

Johanne Schmidt-Nielsen stod og snakkede med Villy omkring det, at vi skulle deles om velfærden.
Villy spurgte: Johanne hvis du havde to huse ville du så give mig det ene? Selvfølgelig sagde Johanne.
Hvis du havde to biler ville du så give mig den ene?, selvfølgelig sagde Johanne.
Hvis du havde 2 bluser ville du så give mig den ene?, Nej, sagde Johanne!
Hvorfor ikke spurgte Villy du ville jo gerne give mig hus og bil?
Nej for jeg HAR to bluser svarede Johanne........

Men Anders K har også blandet sig - og hans vitser handler om blå blok:

Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt er på officielt besøg på en galeanstalt i det mørke Jylland. De bliver vist rundt på anstalten af forstanderen.
- Hvordan finder I ud af om folk er gale nok til at blive indlagt, spørger Helle.
- Vi fylder et badekar med vand, giver dem en teske, en kop, og en spand og beder dem om at tømme badekarret, svarer forstanderen.

- Nåhh, siger Lars Løkke. De fleste bruger vel spanden, fordi det går hurtigst?

- Nej, svarer forstanderen. De normale trækker proppen ud.

Endnu en fra Anders K.:

- På en togtur fra København til Jylland, sad Villy Søvndal, Lars Løkke Rasmussen, en smuk blondine og en mindre køn buttet kvinde i samme kupe Da de kørte gennem Storebæltstunnelen, hørtes der et ordentligt klask, og da de kom ud af tunnelen, havde Søvndal et rødt håndaftryk på sin kind.

Ingen sagde noget, men alle tænkte deres. Blondinen tænkte: "Det dumme svin til Søvndal. Han ville sikkert pille lidt ved mig, men kom til at ta' på den buttede kvinde, og hun klaskede ham en".

Den buttede kvinde tænkte: "Den satan til Søvndal har sikkert taget på blondinen, og hun klaskede ham en".

Villy Søvndal tænkte: Lars Løkke Rasmussen tog sikkert på blondinen, og hun troede det var mig.

Lars Løkke Rasmussen tænkte: "Bare der dog var en tunnel til, så jeg kunne hamre Søvndal en mere!!!!

---------

'Hvordan skal regningen fordeles' lyder overskriften på den her fra lars e.:

Her er historien om familien Danmark, som hver lørdag spiser på samme restaurant. De får samme menu og prisen er derfor også den samme, nemlig kr. 1.000. Regningen deler de på nogenlunde samme måde, som vi betaler skat i Danmark. De første 4 (de "fattigste") betaler ingenting. Den 5. betaler kr. 10, den 6. betaler kr. 30, den 7. betaler kr. 70, den 8. betaler kr. 120 og den 9. betaler kr. 180. Den 10. (den "rigeste)" betaler kr. 590.

Alt er fryd og gammen indtil restauratøren en dag beslutter, at de gode faste kunder skal have rabat, og han præsenterer dem derfor for en regning på kr. 800. Der enighed om at fordele regningen efter de gammelkendte principper, så de 4 fattigste slipper fortsat for at betale, men hvordan skal de resterende 6 dele rabatten på kr. 200? Hvis de deler beløbet med 6 skal den 5. og 6. nu have penge for at spise med, så restauratøren foreslår at man i stedet fordeler besparelsen forholdsmæssigt. Resultatet bliver at de første 5 spiser gratis, den 6. betaler kr. 20, den 7. betaler kr. 50, den 8. betaler kr. 90 og den 9. betaler kr. 120. Den 10. og rigeste betaler nu kr. 520. De første 4 spiser fortsat gratis og det samme gør nu den 5. og resten betaler alle mindre end før.

Men så er der en i selskabet - lad os kalde ham Villy - der begynder at sammenligne, hvad de hver især har sparet, og så bryder helvedet løs: Den 6. person beklager sig over kun at have fået kr. 10 af den samlede besparelse på kr. 200, og opmærksomheden samler sig om den rigeste, som har "raget en besparelse på kr. 70 til sig". De bliver hurtigt enige om at det er helt urimeligt at den rigeste skal forfordeles på den måde. Det minder meget om en ufinansieret skattelettelse siger Villy. Nu vågner de 4. fattigste til dåd, for det går op for dem, at de slet ikke har fået del i besparelsen, og det er da helt urimeligt råber Johanne og Ole - systemet udnytter igen de svageste. Enden på det hele er at de 9 bliver enige om at give den 10. en omgang tæsk - så kan han lære det kan han. De bredeste skuldre skal løfte de største byrder. Den efterfølgende lørdag mødes de igen, og de 9 bemærker, at den 10. ikke er mødt op, men de sætter sig alligevel til bords og bestiller den sædvanlige menu. Da regningen kommer opdager de til deres store forbavselse, at der er knas i regnestykket - igen ........ nu mangler de kr. 520.

Kan du også en politisk vittighed?