VM: Politi advarer tegnestift-sabotører

Det bliver en udfordring for alle - borgere, politi og kommunen - når København lukker for biltrafik og giver til VM i cykling, siger politiet

Nogen er så vrede over, at d er skal være cykelløb i København, at de overvejer tegnestift sabotage. (Arkivfoto: Thomas Borberg)
Nogen er så vrede over, at d er skal være cykelløb i København, at de overvejer tegnestift sabotage. (Arkivfoto: Thomas Borberg)

Der er mange, der glæder sig til over at cykel VM skal foregå i midten af København, men der er endnu flere, der synes, at arrangementet - der involverer 1000 ryttere, men generer mere end 100.000 - giver for meget bøvl, og hellere skulle have ligget i Køge, på Langeland eller på Læsø.

Det viser den afstemning som mere end 6500 har deltaget i her på siden, og hos politiet erkender Lars Borg, at det store arrangement er en 'kæmpe udfordring':

Drop bilen i næste uge
- Vi opfordrer faktisk folk til at lade være med tage bilen ind til København i den periode. Og vi har tilstrækkeligt med folk på gaden, til at sikre, at trafikken og cykelløb kan afvikles. Men vi beder folk om at huske, at det her en fest, en glædelige og spændende begivenhed, siger Lars Borg, der advarer vrede borgere mod at lave hærværk mod cykelløbet. Flere medlemmer af nationen! har i vrede nævnt muligheden for at hælde tegnestifter eller små blå søm ud for at genere rytterne, men det kommer til at koste siger politiet:

Læs:

København lammes af cykel-VM

Læs også: Cykel-VM: Jeg skal ud og købe tegnestifter

Bøder for tegnestift-aktion
- Hvis man passerer en afspærring, så er det jo et brud på færdselsloven, hvis man hælder tegnestifter ud, så er det hærværk, og begge dele kan koste bøder og i grove tilfælde og fængsel. Og så kan det jo også være, at arrangørerne kan finde på at rejse et erstatningskrav, hvis dele af løbet bliver generet, siger Lars Borg, der opfordrer alle borgere, der har spørgsmål til cykel-VM til at ringe til kommunens og politiets hotline på

Tlf. 33 66 32 44 (København og Gentofte, hvor der køres løb 19., 20., 21. og 25. september:) og tlf. 72 68 10 00 (Rudersdal og Lyngby-Taarbæk, hvor der køres løb 23., 24. og 25. september:)