Måling med 72.886 danskere: Løkke vinder

Analyseinstituterne laver meningsmålinger med mellem 1000 og 2000 personer - her kan du se målingen med 72.886 svar

Løkke stemmer Løkke - og skal man tro målingens her på ekstrabladet.dk, så gør de fleste danskere det samme i dag. (Foto: Jens Dresling)
Løkke stemmer Løkke - og skal man tro målingens her på ekstrabladet.dk, så gør de fleste danskere det samme i dag. (Foto: Jens Dresling)

I går strålede DRs politiske redaktør Ask Rostrup som en lille sol, da han kunne præsentere en meningsmåling fra analyseinstituttet Epinion med hele 2600 respondenter. Målingen - som er baseret på det, der i jargonen hedder 'interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover' - viste, at Rød Blok vil få 51,7 procent af stemmerne i dag, mens blå blok ville få 48,3.

Men her på ekstrabladet.dk kan vi nu præsentere resulatet af en meningsmåling med mere end 70.000 svar. Deltagerne er ikke blevet udvalgt, de har valgt selv at svare, og det er måske derfor at resultatet afviger fra det billede, Epinion, Gallup, Voxmeter osv har tegnet de seneste tre uger.

Løkke skal være statsminister
- 45.429 stemmer - eller hele 62.33 procent - af de i alt 72.886 stemmer går til Lars Løkke Rasmussen, mens Helle Thorning-Schmidt oi denne måling må nøjes med 27457 stemmer - eller 37.67 procent.

Om det er Løkkes energiske optræden som alfahan, hans gule huskeseddel til Helle eller bare tvivl om Thornings projekt, må stå hen i det uvisse, men i nationens! kommentarer til dagens leder i Ekstra Bladet bliver der argumenteret for både røde og blå stemmer:

Blå
- Jeg stemmer blåt. Ikke fordi jeg vil have mere til mig selv. Men fordi jeg gerne vil have mere til ALLE. Hvis det betyder, at nogle bliver rigere end jeg, overlever jeg - for jeg bliver også rigere, skriver Niels C. f.ex. mens i Jens Christian J. lægger sit lod i den modsatte side:

Rød
- Hvem husker hvordan Danmark var før vi lod den blå bande tage over? Hvem husker alle de gange de har svigtet? Alene det faktum at oppositionen ikke har kunnet rammes hårdere viser at de er et værdigt alternativ og guderne ved at Danmark har brug for forandring. Godt valg!