Flertal ser mystik ved 11.september

52,3 procent af nationen! tror enten overhovedet ikke på den officielle forklaring om 11. september, eller mener ikke vi har fået hele sandheden. Videoer i bunkevis bliver brugt som beviser og modbevis. Hvor længe kan det blive ved?

Nationen! er stadig i tvivl om, hvad der skete den 11. september fir 10 år siden(foto: EB)
Nationen! er stadig i tvivl om, hvad der skete den 11. september fir 10 år siden(foto: EB)
Følg nationen!

For nogen tid siden røg endnu en video omkring 11.september terrorangrebet på nettet.

Dennis L. kan godt lide den video:
- Der er over 1500 ingeniører og demo eksperter osv der ikke hopper på den officielle teori, som iøvrigt aldrig er blevet bevist med eksperimenter. En teori er en teori indtil den er blevet bevist med eksperimenter et antal gange. Har du set bevis på den officielle teori?, skriver han i en af de 204 kommentarer til artiklen:
Skæg og blå briller: De vildeste konspirationsteorier

Ingen billeder af Osama
- Tjaa jeg ved det ikke. Der er flere ting der undrer mig, og nu her efter de har skydt osama er der ingen billeder. Samtidig med det så 2 uger efter styrter hele team six holdet (som stod bag nedskydningen af osama) ned med en Chinook helikopter. Det lyder bare lidt for tilfældigt, skriver Søren R.
Mic M. er mere bekymret over, hvad der skete med Pentagon:
- Feks. får man ikke lov at se flyet på overvågningen ved pentagon. Man ser ej heller den hvide røg efter raketten.(den er vist andetsteds) hvad med vragdele ? nej... plejer man ikke at samle vragstumper og samle disse til senere efterforskning ? Dette skete ej heller her. Er det ikke underligt, at man dagen efter 9/11 begyndte at fjerne stål og beton fra WTC pladsen. Er det normalt for et gerningssted ? Hvad med bygning 7 som gik ned i kontrolleret frit fald. Dette kan kun udføres med sprængstoffer. Eksperter bekræfter dette. Men hvorfor afviser USA´s embedsfolk, at besvare disse spørgsmål. Og stadig henholder sig til en nærmest pinlig NIST undersøgelse, skriver han.

Øjenvidner
Flemming F. mener ikke der er så meget at spekulere over:
- Angående fjernelsen af stål og beton, hvad er der så at bevise? Eftersom de også ledte efter overlevende / døde, så er det klart, at det bliver fjernet. Angående bygning 7 og sprængninger, så kan den slags sprængninger tydeligt høres, og der var ingen som hørte den slags eksplosioner. Så hvorfor blive ved med at denne påstand, skriver han.

New World Order
Og så er der ideen om, at der skulle stå et hemmeligt selskab, New World Order, bag 9.11.
- EB for helvede.. Hvis i skal kommentere om 'konspirationsteorier'så sæt jer dog ind i det.. New World Order er sku kun hemmelig for folk der ikke ser mere end hvad Tv2Nyhederne fortæller dem.. Bush Senior forklarer om New World i den her video, skriver Kannaar R.

Thomas H. er dødtræt af hele diskussionen:
- Det er helt fint med mig, at være skeptisk og stille spørgsmål, men så må man altså også lytte når man FÅR svar! Det nytter ikke at blive ved med at "turnere" med, at der f.eks. aldrig er fundet vragdele fra et fly ved Pentagon, når der nu ER. Det nytter ikke at blive ved med at påstå, at WTC7 slet ikke var skadet, når nu hele bagsiden stort set var væk og det havde brændt i 7 timer.osv. osv. Konspirationer kan da være spændende, men jeg synes efterhånden I er til grin og det er pinligt!, skriver han.

Læs også: Stop konspirationsløgne om 911

Mic. M linker også til en video, lavet af 911dokumentar:

En af kommentarerne til den video lyder:
- Dette er jo ikke ment som en objektiv dokumentar, den er subjektiv og folk deri har jo en klar mening, også filmskaberne..) og meningen er: vi må ha en ny undersøgelse! - hvem kan have noget imod det i øvrigt? Ur det ikke ok at stille spørgsmål? er det ikke GODT at stille spørgsmål?, skriver en kommentator.

En tåbe kan spørge...
Steen Svanholm fra 'debunking'-websitet 911facts.dk mener at spørgsmålene også kan blive for mange:
- Man plejer at sige, at en tåbe kan spørge om mere end ti vise kan svare på. I forhold til 9.11 er det er særligt stort problem, fordi hvert spørgsmål betyder, at man skal forklare utroligt mange ting for at afvise det som spekulationer. Går man f.eks ind i balladen omkring tårn 7 er der rigtig mange ingeniørmæssige ting, der skal forklares. Og hver gang ender det med, at der bare dukker et nyt spørgsmål op. Sådan kan man jo blive ved, siger altså Steen Svanholm, der har sat sig for at aflive konspiratonsteorier via 911facts.dk.
Her er der en hel sektion, der netop omhandler spørgsmålene og hvordan de bruges. Se den her.

Hvad synes du? Er det godt at stille spørgsmål? Eller er det pinligt og til grin at man bliver ved?

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+