Krystere i Præstø-ulykken

Skoleledelsen fra Lundby Efterskole bør tage ansvar for ulykken, mener en nationen!-læser

Signe og Malene var blandt de elever, der kæntrede i dragebåden den 11. februar (privatfoto)
Signe og Malene var blandt de elever, der kæntrede i dragebåden den 11. februar (privatfoto)

- Det var en barsk omgang at se programmet, på TV 2 hvordan børnene efter ulykken i Præstø med dragebåden (februar 2011) har det i dag. Der blev fældet mange tårer undervejs for både børnene og deres familier, der kæmper en sej kamp både fysisk og psykisk hver dag. samt familien til den druknede lærer. Hvor er det trist og se en viceforstander sidde og sige ’imellem linjerne’, at der blev begået en frygtelig fejl den dag, de sejlede ud. Tag for fanden ansvar i stedet for at tørre det af på manden, der betalte den højeste pris og derfor ikke kan forsvare sig i dag! Pak jeres ting og forsvind fra Lundby efterskole. Magen til krystere skal man lede længe efter!Sådan beskriver Maj-Britt Hansen fra København Præstø-ulykken, hvor 13 efterskolebørn kæntrede i en dragebåd den 11. februar i år.

Børn fik hjertestop
Søndag blev DR-dokumentaren om de kæntrede efterskolebørn sendt. Det blev vist, hvordan de unge har haft alvorlige fysiske og psykiske men af ulykken. Syv af eleverne fik hjerneskader under opholdet i det kolde vand, mens en elev havde symptomer på posttraumatisk stresssyndrom. Hårdest ramt er den 16-årige Lasse Jensen, der i dag bliver genoptrænet og plejet 24 timer i døgnet.

Erstatning
Forældrene til alle de 13 børn vil sagsøge Lundby Efterskole for et million-beløb. De har rettet henvendelse til advokatfirmaet Lind & Cadovius, der er specialister i erstatningssager.

Mener du også, at ledelsen burde pakke deres ting og gå?