Ikke min skyld jeg kørte spritkørsel

Velkommen – vil du have en kold øl eller et glas vin? Mange værter glemmer at servere spændende alkolholfrie drikke

Var værten mere vaks med at tilbyde alkoholfrie drinks til festen, ville mængden af spritbilisme falde, mener Michelle Laviolette (Foto: Colourbox)
Var værten mere vaks med at tilbyde alkoholfrie drinks til festen, ville mængden af spritbilisme falde, mener Michelle Laviolette (Foto: Colourbox)

Shirley Temple kan gøre meget godt sikkerheden på de danske veje.


Shirley Temple-drink.(Foto: Colurbox)

For bag skuespillernavnet gemmer der sig nemlig opskriften på en dejlig alkolholfri drink med 1 cl grenadine, 3 cl piskefløde, citronvand så det passer og ikke mindst cocktail bær til pynt.

Og hvis flere danske værter tog sig sammen og satte sådan en sag - man skal bare blande is, grenadine og citronvand, og så skal fløden forsigtigt hældes i - på bordet, så ville langt flere af os kunne køre ædru hjem.

Lunken colaen eller postevand
Det viser en ny undersøgelse (Alkohol og Spritkørsel) fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden, hvor 33 % af de adspurgte siger, at de ville vælge alkohol FRA, hvis der var mere spændende ikke-alkoholiske drikke til de sociale sammenkomster.

- Det kan være svært at vælge alkohol fra, hvis alternativet er en lunken cola fra kassen eller postevand fra hanen. Der findes masser af spændende drinks uden alkohol, som man kan servere for dem, der skal køre hjem. Så er de stadig med i festen, og bliver mindre fristet af øl og vin, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Men hvad med dig? Savner du spændende alkoholfri drinks når du er til fest?

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har også spurgt, hvor mange der selv serverer interessante alternativer til alkohol, når de har gæster, og her er svaret ligeså nedslående:

- Kun 34 % siger, at de gør sig umage med at servere spændende alternativer uden alkohol for deres gæster – det kan f.eks. være isvand med citrusfrugter, juicer, smoothies, shakes, alkoholfrie drinks m.m.

0 kommentarer
Vis kommentarer