Asmaa nægtede at strippe i lufthavn

Asmaa Abdol-Hamid skulle i går med et fly fra Schweiz til Bruxelles - men nægtede at afføre sig blazerjakke, da hun blev om det

Asmaa ville ikke rette sig efter sikkerhedskontrollen i Zürich Lufthavn. Har du også oplevet en emsig sikkerhedskontrol? (Foto: Jesper Stormly Hansen)
Asmaa ville ikke rette sig efter sikkerhedskontrollen i Zürich Lufthavn. Har du også oplevet en emsig sikkerhedskontrol? (Foto: Jesper Stormly Hansen)

Udenrigsministeriet er blevet bedt om at bistå den tidligere folketingskandidat for Enhedslisten Asmaa Abdol-Hamid, der i går blev nægtet adgang til et fly fra Zürich til Bruxelles, fordi hun ikke ville tage sin blazer-jakke af. Asmaa Abdol-Hamid havde ifølge Politiken kun en tynd stroptop på indenunder.

- Jeg synes, det her er en ydmygelse. Det er en meget tydelig diskrimination, siger Asmaa Abdol-Hamid til politiken.dk, der kan fortælle, at Asmaa havde tilbudt at afklæde sig bag et forhæng, men at hun skulle gøre det i køen. Derefter kontaktede hun Udenrigsministeriet for at få hjælp til at komme videre.

Permanent krænket
På netavisen 180grader har episoden skabt debat:
- Asmaa er den permanente krænkelses ypperstepræstinde, syltet ind i palæstinensisk had og løgn og historieforfalskning. En indvandrerfrontfigur, som den danske venstrefløj selvfølgelig må elske og støtte, skriver Louis B. Knockel, mens Anders Hessellund Jensen synes, det er lufthavnen, der har et problem:

- Lufthavnen har da helt klart ydet en ekstremt dårlig service. Hvorfor ikke lade en kunde få lov til at tage jakken af bag et forklæde, hvis det betyder så meget for kunden? Selvfølgelig er der tale om særbehandling, men det gives jo også til alle mulige andre i alle mulige andre sammenhænge, og er en del af begrebet 'god service'.

Men hvad synes du om sikkerhedskontrol i lufthavne? Er det gået over gevind?

0 kommentarer
Vis kommentarer