Nazi-satire om Danmark i svensk klagenævn

Da svensk P3 i sidste uge kaldte Danmark for 'pissland' og sammenlignede Dannebrog med nazi-flag satte de gang i en strøm af klager

Redaktionen på programmet Tankesmedjan. (Screendump fra sr.se)
Redaktionen på programmet Tankesmedjan. (Screendump fra sr.se)

Myndigheden for svensk radio och TV - eller granskningsnævnet, som det hedder i daglig tale - har foreløbig modtaget 39 klager over det satire-indslag radioværten Mona Masri sendte ud i æteren sidste onsdag i programmet Tankesmedjan.

Lyssna: Tankesmedjan
Spol frem til 14.20


Det er mange
- Normalt får vi en til to anmeldelser over et indslag, så det her er virkelig mange. Klagerne synes programmet var stødende, usmageligt og at Svensk Radio optrådte partisk, i sin omtale af Danmark, fortæller chefen for myndighendets tilsynsafdeling, Helena Söderman, til nationen!

Læs også:

Mona Masri nationen P3-vært truet efter satire om Danmark

Klagerne er svenske
Klagerne - der ifølge Helena Søderman udelukkende er forfattet på svensk af svenskere - er især blevet stødt over, at Danmark blev kaldt et 'pissland' og at radioværten lavede en kobling mellem det danske flag og det nazistiske hagekors. På programmet Tankesmedjans hjemmeside blev der også klaget flittigt efter at programmet havde været i æteren, men de klager blev senere fjernet fra siden.

Granskningsnævnet kan træffe tre afgørelser - frifindelse, frifindelse med kritik og skyldig. Afgørelsen bliver truffet efter sommerferien.

Danskere: OK at være et pissland
På nationen! har 8847 personer svaret på spørgsmålet 'Er det OK, at svensk radio kalder Danmark for et 'pissland', og det synes et flertal på 52 procent, det er. Et mindretal på 43 procent synes, at Sveriges Radio skal sige undskyld til Danmark.

Medie-Sverige vs. Svensson-Sverige
- Herregud, det kan vi da ikke hidse os op over. Stakkels svenskere! - at de skal leve med deres politisk korrekte fjolser. Vi bør faktisk have ondt af svenskerne og ikke skælde ud på dem, skriver Poul T., mens Kenneth J. kommer med en lille analyse af integrationsdebatten i Sverige.

- Debatklimaet i Sverige er lidt problematisk på indvandrerområdet (er selv bosiddende herovre), så derfor overrasker denne holdningsafstand ml. 'Medie-Sverige' og 'Svensson-Sverige' mig ikke. Trist at den trods alt nødvendige diskussion dermed skal blive så dramatisk, men vel næppe uventet?

0 kommentarer
Vis kommentarer