Mattias Tesfaye: Jeg lyver ikke om betjent

Mandag beskrev klummeskribent Mattias Tesfaye hvordan en angiveligt narkopåvirket betjent chikanerede ham groft. København Politi tvivler og beder ham klage. Men forklaringen findes i retsudskriften, siger Tesfaye

Hvis nogen kalder det mistænkeligt og sætter spørgsmålstegn ved min troværdighed, må jeg sige fra. Jeg opfatter det som en anklage om, at jeg lyver. Det gør jeg ikke, siger Mattias Tesfaye
Hvis nogen kalder det mistænkeligt og sætter spørgsmålstegn ved min troværdighed, må jeg sige fra. Jeg opfatter det som en anklage om, at jeg lyver. Det gør jeg ikke, siger Mattias Tesfaye

'BETJENTEN SPRANG ud af patruljevognen og skubbede mig aggressivt op ad husmuren. Hans pupiller var helt små og fjerne. Han havde snakkemund på. Og opførte sig aggressivt. Præcis, som jeg har set folk opføre sig, når de har sniffet en fest ind gennem næsen.
Jeg er sikker på, at han var påvirket af narko. Alligevel var det mig, der var under anklage:
– Du har stjålet i kiosken! råbte han mig så tæt ind i ansigtet, at jeg kunne lugte citronmånerne.'

Sådan beskrev klummeskriben Mattias Tesfaye en oplevelse med Københavns Politi i sin klumme - 'Åbent brev til Københavns Politi'.

Fuld af løgn
Svaret fra Københavns Politi kom i et læserbrev, hvor man var tvivlende overfor Tesfayes forklaringer. Og bad ham om at indsende en formel klage.
På nationen!, hvor der er 263 kommentarer p.t. er der også mange, der mener Tesfaye burde have klaget med det samme.
- Tesfaye er fuld af løgn! Han afslører sig selv ved at på bedste clair voyante vis at fortælle os at betjenten har taget stoffer. Og dernæst provokerer han og håner betjenten med at han lugter af citron-måne. Jeg er ret sikker på at tesfaye glemmer at fortælle om den provokerende og hånende attitude han havde overfor betjenten der fik betjenten til at tage lidt hårdere fat på Tessy, skriver John M.

Send klage

Københavns Politi opfordrer som sagt Mattias Tesfaye til at klage.
- Jeg skal her opfordre Mattias Tesfaye til hurtigst muligt at sende en klage med angivelse af tid og sted for episoden. Københavns Politi ønsker selvsagt ikke, at så alvorlige klager over politipersonalets adfærd henstår ubesvarede i et åbent brev rettet til Ekstra Bladets læsere, skriver Jørn Aabye, Chefpolitiinspektør, Københavns Politi.

Læs mere:Københavns Politi: Send en klage, Mattias

Jeg lyver ikke
Men det har Tesfaye ikke tænkt sig at gøre:
- Generelt bryder jeg mig ikke om rollen som offer, der kræver en undskyldning. Jeg har efter mange års offentlige skriverier fået hård hud på sjælen i forhold til uenighed og kritik. Sådan er det at stikke snotten frem. Men hvis nogen kalder det mistænkeligt og sætter spørgsmålstegn ved min troværdighed, må jeg sige fra. Jeg opfatter det som en anklage om, at jeg lyver. Det gør jeg ikke, skriver han i en mail til nationen!

Står i retsudskrift
Og han har angiveligt allerede fortalt om hændelsen til politiet en gang før:
- Efter jeg forlod gerningsstedet, udviklede der sig et større klammeri mellem borgere og et stadigt stigende antal betjente. Nogle med hunde, som de slap løs. I den forbindelse blev der en retssag i byretten, hvor jeg blev indkaldt som vidne. Jeg kunne af gode grunde ikke fortælle om selve klammeriet, men jeg kunne fortælle dommeren om optakten. Jeg har netop fået læst min vidneforklaring op over telefonen, og den matcher 99 % med hvad jeg skrev i klummen. Eneste forskel er, at det var en bil, ikke en mur, jeg blev skubbet aggressivt op ad. Alt det har jeg vidnet om, under ansvar i byretten, og det står jeg selvfølgelig ved, siger Mattias Tesfaye, der har bedt om en udskrift af retsprotekollen.

God jobsøgning
Genha F. støtter Tesfaye:
- Jeg siger 2-3 måneder i spjældet for misbrug og svigt af sit embede, samt en erstatning på små kr. 100.000- for det racistiske motiv. For at opsummere: "Kære forhenværende betjent. God jobsøgning, vi håber det er perle nemt.", skriver han.
Jan H. er også bag ham:
- Der er da slet ingen grund til at kalde Tesfaye for 'politihader' når han netop udtrykkeligt skriver at det drejer sig om et fåtal af betjente, skriver han.
Ana L. er stadig tvivlende:
- Der er nogle mennesker, som sjovt nok altid er 'uheldige', når det handler om dårlig behandling fra politiets side, skriver hun.

Racisme?
- Vi er ikke racister i Københavns Politi. Vi accepterer ikke racisme og anden forskelsbehandling. Vi er almindelige mennesker, der sætter en ære i at udøve vores gerning retfærdigt, fordomsfrit og ubestikkeligt, skriver Jørn Aabye, Chefpolitiinspektør, Københavns Politi.
Og den bemærkning får også Mattias Tesfaye op af stolen:
- At politiet anklager mig for at kalde korpset racistisk er bevidst forvrængning af mine synspunkter. Jeg skriver netop eksplicit, at langt de fleste betjente gør et godt stykke arbejde. Problemet er at et mindretal kan ødelægge det for flertallet (ligesom det samme iøvrigt gør sig gældende med indvandrerknægtene på Nørrebro), skriver han og fortsætter:
- Jeg brugte kun mit eget eksempel fordi, det ville virke latterligt at skrive en historie, om alt det jeg hører fra venner og bekendte. Jeg vil meget hellere sætte mig selv i spil, istedet for alt det hear-say, den politiske debat desværre er fyldt med. Problemet er bare, at diskussionen så desværre kommer til at handle om mit eksempel, og ikke den generelle tendens og problemerne for integrationen - det ærgrer mig, skriver Mattias Tesfaye.

0 kommentarer
Vis kommentarer