Pant på pizzabakker og McD-emballage?

I Sverige risikerer affaldssvin bøder på 800 kroner, og det synes nationen! er en god ide. Men hvad med nogle pantordninger?

Pizzabakke efterladt i Valby-parken. (Foto: Lars Hansen)
Pizzabakke efterladt i Valby-parken. (Foto: Lars Hansen)

- Hvorfor skal andre mennesker betale for oprydning og rengøring efter mennesker der bare smider deres affald rundt omkring. Giv dem en bøde, så de kan lære det at rydde op efter sig, og lade pengene gå til de mennesker der skal rydde op efter dem.

Sådan skriver Bjarne M., der godt kan se det fornuftige i nye svenske regler for bøder til affaldsvin.

Læs: 800 i bøde for at smide en øldåse

Også Charlie J. er glad for bøder til svinene, og mindes en tur til det rene Canada:

2000 dollar i bøde
- Enten finder man en skraldespand, eller så gør man det meget belejlige. Nemlig at tage sin emballage med sig hjem igen, for var der plads til den ved turens start, så er der nok også plads til den ved turens ende. I Canada, nærmere sagt Vancouver, hvor jeg var sammen med min kæreste et par år tilbage galdt følgende: 2000$ for at smide skrald ud fra bilen i naturen. Det samme galdt i byen. Sjældent har jeg set en så ren by, natur som der.

Jan O. mener, at svinerne skal 'sættes til et par dages samfundstjeneste, med kost og skovl.', mens Johnni A. lancerer et forslag om pant på fastfood-emballage:

Pant på fastfood-emballage
- Kunne vi ikke i denne forbindelse slå et slag for at kræve pant på McD og lign emballage ? Når jeg kigger rundt i vores omegn ( Hvidovre ), ja så overgåes de henkastede dåser og skodder mangefoldt af affald fra fastfood, skriver Johnni,d er har høstet fem plusser for sit forslag. Bla. fra Bjarne M.:


Fastfood emballage flyder. (Foto: Jens Dresling)

- Helt enig! Efter HVER ENESTE McD, kan man i vejsiden se at det flyder med McD emballager over alt. Det er utroligt, at folk ikke kan finde ud af, at tage deres skrald med hjem, men at de absolut skal smide det ud af vinduet.

Hos McDonald fortæller Sara Helweg-Larsen, at det vil være meget uhygiejnisk med en pantordning, men at man gør meget for at støtte forskellige kampagner, der handler om at få folk til at lade være med svine byer og naturen til.

0 kommentarer
Vis kommentarer