Lur mig: Tyven får 2 mio. i erstatning

Hver gang den slags sker, står prominente danske forsvarsadvokater klar til at tage de højtprofilerede sager, i hvilke banditten med stegepande-bulen i panden kræver erstatning

Mads 'Blærerøv' Christensen. (Foto: Thomas Borberg)
Mads 'Blærerøv' Christensen. (Foto: Thomas Borberg)

FORLEDEN KUNNE man med beklagelse læse, hvordan en hjemmehjælper på forsmædelig vis havde bestjålet sin vært, sin kunde – en dement gammel dame.

Forbrydelsen, som i øvrigt hører til i den tarveligste ende, blev opklaret, fordi et yngre og mere it-orienteret medlem af familien havde været snarrådig nok til at opsætte et overvågningskamera, som kunne snuppe banditten på fersk gerning.

HURRA! Tænkte alle  ... tyven hapset med fingrene i kagedåsen, retfærdigheden kan ske fyldest, og den kære gamle dame kan have sin pung i fred i sit eget hjem.

Og dog, til manges store overraskelse var der ikke national enighed om det fortræffelige i det kriminalpræventive tiltag i den demente dames hjem.

Hjemmehjælperens organisation, FOA, meldte hus forbi på jublen over den forsmædeliges tilfangetagen. Fra tyvens ringhjørne lød det noget i stil med, at det var forkasteligt, at et FOA-medlem skulle finde sig i at blive ulovligt og uvarslet videoovervåget på sin arbejdsplads.

NUVEL, det var måske også lige værd at nævne, at hjælperens arbejdsplads altså også  ... en lille smule i hvert fald  ... var den gamle dames private hjem, hendes comfort zone, intimsfære, hendes allerhelligste: Hjemmets ukrænkelige fire vægge.

Sagen har to sider – sådan er det jo med sager – og hvis gældende dansk lovgivning forkaster videoovervågning i eget hjem og kalder det selvtægt, ja, så må vi borgere jo dukke nakken og beholde pungen i lommen, også derhjemme.

MIG HAR det tit undret, at samme selvtægts-snak vendes, når en privatperson, i sit eget hjem, gokker en indtrængende hjemmerøver i knolden med en stegepande i et forsøg på at beskytte sig selv og sine ejendele.

Hver gang den slags sker, står prominente danske forsvarsadvokater klar til at tage de højtprofilerede sager, i hvilke banditten med stegepande-bulen i panden kræver erstatning for tort, svie og tabt arbejdsfortjeneste. Man undres.

SELVFØLGELIG er denne hjemmehjælper et enkeltstående broddent kar i en ærbar skare af varme hænder, men er det så ikke netop i FOA’s interesse at få luget (og muget) ud i egne rækker?

Jeg følger med interesse sagens videre færd.

Lur mig, om ikke en af popstar-Elmquiist-Rørdaam-Stagetoorn-advokaterne tager sagen, og den demente dame bliver dømt for usømmelig omgang med pung og hendes søn for ulovligt lurenkiggeri. Og hvad mon så hjemmehjælperens erstatning kommer til at lyde på? To millioner? Halvanden million?


0 kommentarer
Vis kommentarer