Terrordømt 72-årig: Det er som Nelson Mandela

Den 72-årige Anton Nielsen fik i dag seks måneders fængsel for økonomisk støtte til den palæstinensiske modstandsgruppe PFLP. Tømreren Viggo Toften-Jørgensen fik også seks måneder for støtte til Colombianske FARC

72-årige Anton Nielsen foran Københavns Byret idag.
72-årige Anton Nielsen foran Københavns Byret idag.

To måneder skal 72-årige Anton Nielsen tilbringe i fængsel, efter at Københavns byret idag idømte ham seks måneders fængsel med fire måneder betinget.
Anton Nielsen og hans forening, Horserød-Stutthof Foreningen, havde samlet 17.960 kr. ind til den palæstinensiske gruppe PFLP’s genopbygningsarbejde i Gaza.
- Nelson Mandela blev, på trods af Nobels Fredspris, først slettet af USA´s terrorliste i 2008. Da var Mandela 90 år, sagde Anton Nielsen idag i retten.
Ud over fængsel skal Anton Nielsens forening betale 10.000 kroner i dagbøder.

Inflation i terror
Frederik Y. fra nationen! er ikke meget for definationer af terror:
- Det er nu engang sådan at terrorisme er en flygtig deffination, som alle dage defineres af den stærkeste magt. Det vil sige, i vores tid, af USA og EU, i 2. Verdenskrig af tyskerne. Jeg er sgu så træt af den inflation der er gået i udtrykket, skriver han.

Læs også: Terror: Folketinget skulle selv i fængsel

Hvem er fjenden?
Gentha F. mener NATO har et problem:
- Hvis vi tæller antal kilo sprængstof brugt af officielt erklærede terrorister i Danmark gennem de sidste 15 år, kontra antal kilo sprængstof brugt af den danske gren af NATO i Libyen, hvor er der så brugt mest sprængstof? Eller er det symbolikken der afgør om der er tale om en terrorist?, skriver hun.
Bo O. minder om, at de, der er terrorister i dag, måske var venner i går:
- Lars Løkke besøgte Afghanistan i 1980´erne og gav penge til dem vi nu kalder Taleban......og nu er vi krig mod de samme mennesker. Var det ikke for at fange Osama, vi gik i krig mod Afghanistan? Vil det så ikke sige at vi burde trække os ud og sende Lars Løkke afsted igen med en pose penge til Taleban?, skriver han.

Terrorister er regeringen
Tømrer Viggo Toften-Jørgensen fik også seks måneders betinget fængsel idag - de blev alle gjort betinget.
- Vi har givet penge til en fagforeningsmand, der blev tvunget til at gå under jorden, fordi han blev udsat for dødstrusler. Senere gik han ind i FARC, og det har jeg fuld forståelse for. Terroristerne i Colombia er regeringen, og ikke FARC, fortalte Viggo Toften-Jørgensen.
Tidligere er aktivister fra foreningen Fighters + Lovers og Patrick MacManus fra Foreningen Oprør idømt betingede straffe for at sende penge til organisationer, der står opført på terrorlister.

Er en dom på 6 måneders fængsel passende for at sende penge til PFLP

0 kommentarer
Vis kommentarer