Skåne urolig over grænsekontrol

Den svenske udenrigsminister Carl-Bildt fik en snak med Lene Espersen i fredags. Her bad han danskerne respektere, at det er EU-kommissionen, der skal tage stilling til ændret grænsekontrol

- Jeg understregede betydningen af, at de tunge spørgsmål, som findes, afklares mellem den danske regering og EU-Kommissionen. Det er den, som skal afgøre, om de danske foranstaltninger er forenelige med de forskellige traktater, skriver den svenske udenrigsminister Carl-Bildt i et blogindlæg, 'Lene på Besøg'.

Skåne urolig
- Det handler jo om 10.000 vis af mennesker, der kører frem og tilbage over Sundet og som bidrager til den dybe integration vi stræber efter. Jeg understregede overfor Lene, at Skåne er urolige over de forskellige foranstaltninger, der kan komme omkring grænsen. Og jeg ved, at hun tog den uro med sig tilbage til København, skriver Carl-Bildt.

Norden gik foran
Carl-Bildt trækker også det nordiske kort i debatten om grænsekontrol.
- Talte med den danke udenrigsminister om fri bevægelighed i Europa. Vi forlod grænsekontrol i Norden meget tidligere end alle andre, understreger Carl-Bildt på Twitter.

Gør den Skånske uro dig urolig?

0 kommentarer
Vis kommentarer